2019 január 18 - péntek

14. Győri Nebuló Kupa

Időpont
Date(s) - 2018.06.01.
09:00 - 15:00

Helyszín
Aranypart

Kategóriák Nincs Kategóriák


Programtervezet:
Péntek délelőtt: Rangsoroló időfutamok
Péntek délután: Döntők A versenyprogram összeállítása a nevezések számától függően fog elkészülni.

Nevezési díj: NINCS! A verseny ifjúsági program keretében valósul meg, a sportrendezvény a résztvevők számára ingyenes.
Nevezési határidő: 2018. 05.25. (péntek) 24 óráig. (A nevezési határidő lejárta után csak abban az esetben fogadunk el nevezést, ha az előfutamokban még van szabad hely, és az időrendet nem borítja fel.)
Nevezés: A kitöltött Nevezési lap e-mailben (info@rabadragon.hu címre), nevezési határidőre történő visszaküldésével. A Versenykiírás, a Nevezési lap és Legénységi lista letölthető a www.rabadragon.hu honlapról is.
Versenykategóriák: Nebuló Open (Fiú) és Lány Kupa: Középiskolák tanulóiból kiállított legénységeknek. A csak lányokból álló legénységeket külön értékeljük, és megfelelő számú legénység esetén külön futamot rendezünk nekik.

Kisdiák Vegyes Kupa: Általános iskolák tanulóiból kiállított legénységeknek, melyben minimum 4 lánynak kell eveznie. Maximum 2 felnőtt kísérő is helyet foglalhat a legénységben.

Edzés lehetőség a verseny előtt:
A versenyre nevező diák csapatoknak a versenyen való részvétel mellett, egy óra gyakorlást biztosítanak ingyenesen a szervezők a versenyt megelőző napokban, e-mailben vagy telefonon előre egyeztetett időpontban. A versenyhez és a gyakorláshoz hajókat, lapátokat, mentőmellényeket és tapasztalt kormányosokat adnak a rendezők. További edzésre is van lehetőség, melynek díja 12.000./óra/csapat. Az edzéseket a győri El Paso csónakházban tartjuk. Győr, Zechmeister utca 2. Parkolásra a közelben található Petőfi híd alatti ingyenes parkolót ajánljuk.

A verseny lebonyolítása: Péntek délelőtt minden legénység egy idő futamban vesz részt. Az időfutamban elért eredmény adja az erő sorrendet. Az időmérő futamban a legénységeknek a tudásukhoz mérten a legjobb időt kell teljesíteniük. Amennyiben a következő futamban 15 mp-el jobb időt evez, mint az időmérőben, akkor a legénység kizárásra kerül. Ha 10 és 15 mp közötti idővel evez jobbat, akkor 10 mp büntető időt kap. Ha 5 és 10 mp közötti a különbség, akkor a versenybíróság dönt a körülmények figyelembe vételével, hogy ad-e 5 mp büntető időt.
Az erő sorrend és a nevezők száma alapján kezdő és haladó kategóriába soroljuk a résztvevő legénységeket. A délutáni döntőkben már ezekben a kategóriákban állnak rajthoz.
A gyakorláshoz és a versenyhez hajókat, lapátokat, mentőmellényeket és sárkányhajó edző végzettségű, sárkányhajó világ- és Európa-bajnok felkészítő kormányosokat biztosít a Rába Sárkányhajó Club.

Díjazás: A győztesek és a dobogósok érem díjazásban részesülnek.

Részvételi feltételek és versenyszabályok: Hajókat, lapátokat, mentőmellényeket és tapasztalt kormányosokat a rendezők biztosítanak!
1 legénységet min. 16-max. 20 evezős és 1 dobos alkot. A Nebuló Kupákban az iskola tanára, vagy más felnőtt kísérő csak dobosként vehet részt a versenyben. A Kisdiák Kupában 2 felnőtt kísérő is evezhet egy legénységben.
A legénységeknek egyforma pólóban kell versenyezniük, mentőmellény viselése kötelező. Ennek hiányában a rendezők nem engedik a legénységet vízre szállni.
Az iskola csapatának felelős tanár vezetővel kell rendelkeznie, akivel a rendezők egyeztetni tudnak.

Share Button

Olvasson tovább

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat is ott lesz az OMÉK-on

Újabb két év telt el és végre elérkezett az idő, hogy kilátogathassanak Magyarország legnagyobb mezőgazdasági …

Megalakult az MNVH új Elnöksége

A mai nappal megalakult az MNVH céljainak megvalósításáért felelős testülete, az Elnökség. Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős …

Microker – Helyi termelő térképes kereső rendszer

A fejlesztő, a Szegedi Járásban, Domaszéken található tanyájában él, és mintegy 4 éve az motiválta …