2018 december 10 - hétfő

Harkány Országúti Futóverseny

Időpont
Date(s) - 2018.02.04. - 2018.03.04.
11:00 - 14:00

Helyszín
Pécsi Vasutas Sportkör

Kategóriák


4. alkalommal nyitja meg a tavaszi futószezont a Pécs-Harkány országúti futóverseny.

A verseny 1970 óta létezik, amit kezdetben a PVSK tájfutói szerveztek. Évről-évre egyre többen vágtak neki a 25 km-es távnak és az utóbbi években már nem ritka az 1000 fő induló sem. A futók ezzel a versennyel nyitják az idei futószezont, a versenyzőknek ez a téli felkészülés felmérője. A versenyt minden évben ugyanazon a napon tartják, március első hétvégéjén már kellemes idő fogadja a sportolókat.

A versenyzők indulhatnak egyénileg vagy váltóban, de lehetőség van kerékpárosan is teljesíteni a távot. Váltónál lehet jelentkezni egyéni indulóknak, cégeknek és családoknak.

A verseny legfontosabb célja a futás népszerűsítése. Fontos szerepe van a felkészülésben az év további versenyeire (maraton, félmaraton). A felkészülés mellett lehetőséget biztosít a tömegsport, a versenysport és a vállalati sport részére. Nem utolsó sorban pedig a résztvevők futás közben megismerhetik a környék látnivalóit, nevezetességeit.

Az eseményről részletes információt itt talál.

Share Button

Olvasson tovább

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat is ott lesz az OMÉK-on

Újabb két év telt el és végre elérkezett az idő, hogy kilátogathassanak Magyarország legnagyobb mezőgazdasági …

Megalakult az MNVH új Elnöksége

A mai nappal megalakult az MNVH céljainak megvalósításáért felelős testülete, az Elnökség. Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős …

Gutai Varróműhely

Nézőpont kérdése, hogy milyen szemszögből tekintünk a Gutai Varróműhelyre. Civil vagy versenyszférai szemmel ez a …