2018 június 22 - péntek

Hírös Hét Fesztivál Kecskemét 2017 – XX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár

Térkép betöltése...

Időpont
Date(s) - 2017.08.19. - 2017.08.27.
Egész napos

Helyszín
Főtér

Kategóriák


Kecskemét és az ország egyik legrégebbi és leghíresebb fesztiváljának a 83. éve megrendezésre kerülő Hírös Hét Fesztivál programjaként kerül megrendezésre Kecskemét Város főterén a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás. Az Egyesületünk által 20. alkalommal megrendezendő kiállítás minden évben a legnagyobb, leggazdagabb térségi seregszemle. Ezen a nagyszabású rendezvényen a térség 22 településéről több mint 200 kiállító terményeit ismerhetik meg, 45 kézműves munkájába tehetnek betekintést vendégeink.
A kiállítás ideje alatt minden nap más-más település mutatkozik be, ahol a polgármesteri köszöntők után a látogatók megízlelhetik a települések különleges és egyedi finomságait, megtekinthetik kulturális programjait.
A kiállítás megrendezésével legfőbb szándékunk, hogy a látogatók megismerjék azokat a helyi és térségi gazdákat, kézműveseket, akik minőségi, biztonságos, e tájegységre jellemző alapanyagokból készült és egyedi termékeikkel magasabb kulináris és esztétikai élményt nyújtanak tudatos vásárlóiknak.
A települések kiállításait szakmai zsűri járja körbe, már több éve rangos díjakkal jutalmazza a települések legszebben, legjobban reprezentáló bemutatóit, melyeket közönségszavazás (melyből több ezer érkezik be) alapján is rangsorolunk.
A rendezvény egyedi érdekességét, értékét az adja, hogy a települések igazi arcukat mutatják meg a saját szervezésű bemutatkozásaik, kiállításaik, kóstolóik, delegált csoportjaik által, amelynek köszönhetően a több mint egy hetes programsorozat alatt a látogatók meggyőződhetnek a térség sokszínű kulturális hagyományai, ízei, turisztikai kínálata felől. A lakosság aktivitásának növelése érdekében lekvárfőző versenyt szervezünk.
A Kiállítás részeként 2017-ben is megrendezésre kerül a 18. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum, amelyen neves előadók, szakemberek tartanak előadást a vidékfejlesztési programról, pályázati lehetőségekről, gazdákat érintő aktuális kérdésekről.

Share Button

Olvasson tovább

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat is ott lesz az OMÉK-on

Újabb két év telt el és végre elérkezett az idő, hogy kilátogathassanak Magyarország legnagyobb mezőgazdasági …

Megalakult az MNVH új Elnöksége

A mai nappal megalakult az MNVH céljainak megvalósításáért felelős testülete, az Elnökség. Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős …

Gyümölcsfeldolgozó üzem Trizsben

Trizs település az Aggteleki Nemzeti Park szélén helyezkedik el, melynek lakossága mindössze 234 fő. A …