2018 december 14 - péntek

Juss túl a szeméthegyen – vetélkedő

Időpont
Date(s) - 2018.03.02.
14:00 - 16:00

Helyszín
Kultúrház

Kategóriák


Az Éghajlatvédelmi Szövetség, Győrszemere, Kunsziget és Tényő községek önkormányzatai vetélkedőre várják a települések felső tagozatos diákjainak 3-4 fős csoportjait!

Feladatok
Előzetes feladat: hulladékból hasznosat – Minden csapat egy hulladékokból alkotott használati tárgyat készít el előzetesen, melyet magával hoz és bemutat a vetélkedőn. Az elkészült tárgy alapanyaga tetszőleges: lehet műanyag, pamut, papír vagy fém hulladék. Az értékelésnél az esztétikai szempontok mellett értékeljük a hasznosságot, az ötletességet és a bemutatást is.
Legyetek válogatósak! –Feladatsor a hulladékgazdálkodáshoz kapcsolódó témakörökből. A kérdéseket a szelektálok.hu tudástára www.szelektalok.hu/szelektiv-tudastar alapján állítjuk össze.
A hulladék érték – A kreatív feladatban egy küldetést teljesítenek a csapatok közönséges hulladékok felhasználásával. A feladathoz a csapatok hozzák magukkal a következő hulladék anyagokat: egy 0,5 literes kiürült műanyagpalackot, egy üres vécépapír gurigát, egy 2 dl-es műanyag poharat, egy vékony nylonzacskót és egy reklámújságot.

Díjazás
A résztvevőket környezettudatos ajándékokkal díjazzuk. A vetélkedők legjobbjai szakmai kiránduláson vehetnek részt, ahol nyomon követhetik, hogy mi történik a szelektív gyűjtőszigetek hulladékaival és találkozhatnak Kuka Bercivel is.

Jelentkezés
Jelentkezni az elektronikus jelentkezési lap kitöltésével lehet a következő címen: https://goo.gl/forms/3n4XtmzeSjfcKCxh1
Jelentkezési határidő a vetélkedőket megelőző szerda 16:00 óra.

Bővebb felvilágosítás
Éghajlatvédelmi Szövetség – Lajtmann Csaba – 06 30 232 6658 – lajtmann@gmail.com

A vetélkedő a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósul meg.
www.szelektalok.hu

Share Button

Olvasson tovább

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat is ott lesz az OMÉK-on

Újabb két év telt el és végre elérkezett az idő, hogy kilátogathassanak Magyarország legnagyobb mezőgazdasági …

Megalakult az MNVH új Elnöksége

A mai nappal megalakult az MNVH céljainak megvalósításáért felelős testülete, az Elnökség. Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős …

Kübekházi Manufaktúra

Kübekháza Község Képviselő-testülete 2017. májusában döntött arról, hogy létrehozzák a Kübekházi Manufaktúrát, német nevén Kübecker …