Keceli Meggyfesztivál – Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat
2018 augusztus 21 - kedd

Keceli Meggyfesztivál

Térkép betöltése...

Időpont
Date(s) - 2018.06.08. - 2018.06.09.
Egész napos

Helyszín
Városközpont

Kategóriák Nincs Kategóriák


Kilencedik alkalommal várja a meggy és a hozzá kapcsolódó sokszínű, igényes kulturális kavalkád az érdeklődőket Kecelen a városi könyvtár melletti parkban, Napfény, koncertek, csettegőverseny, meggymagköpő-bajnokság és meggyes mindenfélék számos halmazállapotban és formában – 2018. június 8-9-én Kecelen „Megtanuljuk mikor szabad a másikon nevetni…”
2018. JÚNIUS 8-9. — Keceli Meggyfesztivál

“Megtanultuk, hogy mikor szabad a másikon nevetni, Csak azt nem tudni, mikor fogunk egymásba szeretni” – énekli Lóci a Szociálisan érzékeny dalt, amit már a 9. Keceli Meggyfesztivál előtt is megéri meghallgatni a neten, hogy mire odaértek kívülről tudjátok a szövegét és együtt dalolhassuk bele a legszebb keceli éjszakába, hogy az élet akkor is szép, ha sokszor inkább nehéz.

A nehezet persze, úgy értjük, hogy nehéz például megdönteni a meggymagköpés rekordját. Vagy a meggyfesztivál futóversenyén az első három legjobbként célba érni. Nehéz, de szép. Arról nem beszélve, hogy jutalom is jár érte. Koncertjutalom. Meggysörrel a kézben.

A 9. Keceli Meggyfesztivál, melyre ezúton is hívunk és várunk mindenkit, idén is olyan zenei kínálatot vonultat fel, amit kár lenne kihagyni. A környékben ismert és elismert Szürke Verebek jazzbanda mellett ott lesz a fent említett Lóci játszik zenekar is alternatív popzenéjével. Az egyszerű, vidám, jó dallamokat Csorba Lóci érzelmesen ironikus, de leginkább tartalmas szövegei tesznek még izgalmasabbá. E péntek este 9-kor kezdődő programot egyébként lánykéréshez is ajánljuk. Gyertek el és kiderül miért!

A péntek egyébként a szintén környékbeli, a meggyfesztiválon már korábban bemutatkozott Willie and the Spacedogs koncertjével zárul. A rövid pihenő után pedig szombaton reggel 8-tól indulnak a Bringatúrák, majd ahogy a Nap feljebb kúszik a meggymagköpőkre is egyre nagyobb fény kerül.

Szombaton persze, már-már hagyományhoz illően lesz gyerekkoncert a Mosolygók prezentálásában. Majd kora este, 17.30-tól Turnaround! A zenekar mintegy 10 éve játszik blues klasszikusokat a műfaj aranykorából, illetve hasonló stílusú saját dalokat, időnként funk–jazzes fűszerezéssel.

Ebből a finom kis hangulatból térünk majd át este 9-kor a Sziámi AndFriends klasszikus alter supergroup világába. A Müller Péter Sziámi vezette csapat nem egyszerűen hagyomány-ápoló rockzenekar, hanem alkotóképes, új üzeneteket közvetítő közösség, ahol jobbnál jobb friss zenék születnek. A magyar könnyűzenei underground java. Segítenek majd kitombolni magunkból minden bajunkat.

Őket este 11-kor a szegedi Volvox követi majd. A ’90-es években alakult csapat zenéjének stílusát a déli funk, az afro és latin-amerikai ritmusok, a mediterrán hangulat jellemzi, a kongák, az igényes vokálok és a fúvósok színesítik. A tagok, képzett zenészek, és minden koncerten élőben nyomják a megkérdőjelezhetetlen bulizenét, ami méltó zárása lesz a 2018. június 8-9-én rendezett 9. Keceli Meggyfesztiválnak.

Share Button

Olvasson tovább

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat is ott lesz az OMÉK-on

Újabb két év telt el és végre elérkezett az idő, hogy kilátogathassanak Magyarország legnagyobb mezőgazdasági …

Megalakult az MNVH új Elnöksége

A mai nappal megalakult az MNVH céljainak megvalósításáért felelős testülete, az Elnökség. Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős …

Az idén is gazdag programkínálattal készülnek a térségi települések a Hírös Hét Fesztiválra

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a kistérségi települések összefogása révén immár 21 éve nagy figyelmet fordít …