2018 május 26 - szombat

Mádi Furmint Ünnep

Térkép nem érhető el

Időpont
Date(s) - 2017.09.01. - 2017.09.02.
Egész napos

Helyszín
Több helyszínen

Kategóriák


A szoknya tovább pörög 2017. szeptember 1-én és 2-án a Mádi Furmint Ünnepen! Különleges borok, felejthetetlen gasztronómiai élmények, színes programok és vendégszerető mádi emberek várják az idelátogatókat. Furmint. Ez a szőlőfajta, amiről a nevét kapta a rendezvény, Mád termőterületeinek 80%-án terem.Sehol a világon nem fordul elő ilyen arányban, és nem szeret úgy élni, mint itt Mádon.Talán a mádi emberek életéhez hasonlóan alakul ennek a csodálatos növénynek a sorsa is. Ha dolgos kezek jó földbe ültetik és folyamatosan gondoskodnak róla, 100 évig is szüretelhetünk róla. Igazi ősmagyar fajta tele életösztönnel. Gyökerei a sziklát is szétfeszítik és nagyon mélyre hatolnak.
Ilyen mélyen vannak az itt élők gyökerei is.És kaptak az élettől egy esélyt az egyre elhivatottabb borászokkal, szőlőművelőkkel együtt, hogy hagyományainkat tisztelve Mád újra elnyerje méltó helyét a világ bortérképén.

Az eseményről részletes információt itt talál.

Share Button

Olvasson tovább

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat is ott lesz az OMÉK-on

Újabb két év telt el és végre elérkezett az idő, hogy kilátogathassanak Magyarország legnagyobb mezőgazdasági …

Megalakult az MNVH új Elnöksége

A mai nappal megalakult az MNVH céljainak megvalósításáért felelős testülete, az Elnökség. Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős …

Országos natúrparki vetélkedő a Sokorói dombok között

A pünkösdi hétvégén 12 csapatnyi gyermek érkezett Győrújbarátra, az ország minden tájáról, hogy összemérje tudását …