2018 április 24 - kedd

A halászati termékek piaci értékesítésére nyílik pályázati forrás

Megjelent „A halászati termékekre és akvakultúra-termékekre irányuló piaci értékesítési intézkedések támogatása” című pályázati felhívás, amelyet a Miniszterelnökség a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program keretében hirdetett meg 2017. február 28-án.

A felhívás mintegy 400 millió forint keretösszeggel kíván hozzájárulni a termelői szervezetek és azok társulásai, valamint az ágazatközi szervezetek létrehozásához, új piacok felkutatásához és a forgalomba hozatali feltételek javításához. A kiírás forrásai emellett elősegítik a halászati termékek minőségének erősítését, illetve a hozzáadott érték emelését is.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege – maximum 50 százalékos támogatási intenzitás mellett – minimum 1 millió forint.

A Magyar Halgazdálkodási Operatív Program keretében megjelent pályázatra elektronikus úton nyújthatók be a támogatási kérelmek 2017. április 20. és 2019. április 22. között. Az első értékelési szakasz 2017. május 22-ig tart. Az értékelési határnapokig benyújtott projektek együttesen kerülnek elbírálásra.

A pályázati felhívás a www.szechenyi2020.hu weboldalon elérhető.

Share Button

Olvasson tovább

Közel 5,5 milliárd forint támogatás segíti a termelői csoportok működését

A Vidékfejlesztési Program keretében újabb, mintegy 5,5 milliárd forint odaítéléséről döntött a Miniszterelnökség, mely támogatásból …