2018 június 19 - kedd

LEADER Országos konferencia

A Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága az Irányító Hatóság által jóváhagyott Helyi Akciócsoportok részére konferenciát szervezett 2017. március 07-én Kecskeméten.

Kis Miklós Zsolt, államtitkár köszöntő beszédében felvázolta a Helyi Akciócsoportok magyarországi helyzetét, valamint a működési és animáció költségek elszámolásának ismérveit. Beszédében kiemelte, mennyire fontos, hogy a helyi kisvállalkozások versenyképessé váljanak, valamint, hogy a helyi munkahelyek megőrzése mellett újak is létrejöjjenek.

dr. Viski József helyettes államtitkár beszédében elmondta, hogy az országban működő LEADER-akciócsoportok jelenleg a helyi problémák megoldására keresik a válaszokat. Minden akciócsoporttal megkötötték az együttműködési megállapodást és elkészültek a helyi fejlesztési stratégiák is. 2017. január 1-je óta a Magyar Államkincstárnál az un. kifizető szervezet.
dr. Finta István a Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület munkaszervezet-vezetője beszámolt a Leader munkacsoportok tevékenységeiről, eredményeiről.

Előadását követően Nagy Attila és Horváth Szilveszter az EMVA Stratégiai Főosztály munkatársai tájékoztatták a jelenlévőket a helyi felhívások tervezései szempontjairól.

A gyakorlat orientált workshopot dr. Mezei Dávid helyettes államtitkár által koordinálta, melynek témája a LEADER eljárásrend és helyi felhívások átbeszélése volt.

Share Button

Olvasson tovább

Fókuszban a fenntarthatóság és a környezetvédelem!

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat  a Vidékfejlesztési Programot népszerűsítő rendezvénysorozatot indított “Zöldülő Vidék” címmel! Az ingyenes családi …