2018 május 25 - péntek

Vidékfejlesztési Fórum Mezőtúron

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tisztelettel meghívja Önt a Vidékfejlesztési Fórum” szakmai napra

Helyszín: 5400 Mezőtúr, Kossuth tér 1. Mezőtúr Város Önkormányzata, Díszterem

Időpont: 2017. április 26.

A program védnöke: Dr. Bene Ildikó Jász-Nagykun-Szolnok megyei fejlesztési miniszteri biztos, országgyűlési képviselő

 A rendezvényen való részvétel ingyenes. 73/2015. (XI. 6.) FM rendelet szerint aktív státuszú szaktanácsadók  2017. évi továbbképzéséhez ajánlott szakmai rendezvény.

A tanyák jövőjének egyik kulcskérdése a megélhetést biztosító KÖZÖS értékesítési csatornák megléte. A Nagykunság térség versenyképességének, közösségformálásának javítása érdekében Mezőtúron létrehozták a lokális, tradicionális ízekre és formavilágra épülő kézműves íz- és termékházat. A komplex fejlesztés célja a Nagykunság tanyáin, zártkertjeiben tevékenykedő családi gazdaságok, kistermelők, kézművesek feltérképezése a helyi termékek készítésének előmozdítása, a közös termelési-értékesítési csatornák felkutatása illetve a város-vidék szoros kapcsolatának megteremtése. A Nemzeti Vidékstratégiával összhangban hosszú távú célként fogalmazódik meg az említett tájegység lakosságának kiváló minőségű, nyomon követhető élelmiszerekkel történő ellátása, védjegy rendszer kiépítése. A védjegy használata megvédi a helyi gazdák által előállított termékeket, egységes arculat formájában jeleníti meg, pozicionálja és kommunikálja a településeket, azok értékeit a célközönség felé.

A szakember találkozót követően szeretettel várjuk a Nagykunsági Íz-és Termékházban (5400 Mezőtúr, Cs. Wagner u. 1.)  rendezett helyi termék ebédre.

Csatoltan küldöm a meghívót és a jelentkezési lapot, mely utóbbit az alábbi e-mail címre küldjék vissza kérem: videkfejlesztes2017@gmail.hu

Minden érdeklődőt szeretettel várunk. Szép tavaszi napot, hasznos tanácskozást és jó utat kívánunk Önöknek!

Tisztelettel:

Dr. Barancsi Ágnes

MNVH Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi felelős

videkfejlesztesi_nap_meghivo

videkfejlesztesi_nap_JELENTKEZÉSI LAP

terkep

Share Button

Olvasson tovább

Bilaterális együttműködés a cseh és a magyar vidéki hálózat között

A Cseh Vidéki Hálózat (Czech Rural Network) delegációja 2018.04.24-25. között a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat …