2017 augusztus 21 - hétfő

Hatalmas sikerrel zárult a Nagykunsági Hagyományőrző Nap

2017. április 24-én a mezőtúri Művelődési Ház adott otthont a Nagykunsági Hagyományőrző Nap rendezvénynek. A program legfőbb célja a nagykunsági és az erdélyi „kultúrközösség” kialakítása, a helyi identitástudat növelése valamint a fenntarthatóság biztosítása volt. A nagykunság kultur egységében rendkívül gazdag népzenei, néptánc, prózai és népi játék elemekkel találkozhatunk. Mi sem volt jobb bizonyíték erre, mint a Nagykunsági Hagyományőrző Nap program kínálata. Dr. Barancsi Ágnes a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi felelőse köszöntötte a jelenlévőket. Pusztai Zsolt a Túri Fazekas Múzeum igazgatója, az említett egyesület kulturális tagja előadást tartott Mezőtúr helyi értékeiről, helyi kincseiről. Hallhattunk énekszót, citerát, verset, láthattunk udvarhelyszéki, felcsíki, moldvai és magyar néptáncot, gyermek körtáncot és kézműves munkákat a játszóházban.

A program díszvendége Burus Ella Mária által vezetett szentegyházi (Erdély, Hargita megye) Reménység gyermek táncegyüttese és a Kiskunsági Hagyományőrző, Kézműves és Turisztikai Egyesület volt.

Rövid összefoglaló: https://youtu.be/JTDquK3wNk4

Következő Előző
[

Következő Előző

 

Share Button

Olvasson tovább

Nyugat-dunántúli helyi akciócsoportok regionális találkozója

Augusztus 16-án Lövőn tartották regionális szakmai találkozójukat a nyugat-dunántúli LEADER egyesületek. A rendezvényen részt vettek …