2018 május 26 - szombat

„Így főzzük mi a lekvárt a kajszi hazájában” – Lekvárkonferencia

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület évről évre növekvő sikerrel rendezi meg  az  Aranyhomok Térségi Lekvárversenyt a Hírös Hét programjaihoz kapcsolódva. Az óriási érdeklődést látva a szakértő zsűri és a szervezők idén érdemesnek tartották, hogy a hagyományos konzerválási módot a befőzési szezon előtt népszerűsítsék, szakértők bevonásával hozzájáruljanak a háziasszonyok sikeréhez.

Az ötlethez kapcsolódva első alkalommal rendezik meg 2017. május 13–án 11 órától a Lekvárkonferenciát,  „Így főzzük mi a lekvárt a kajszi hazájában” címmel a Hírös Város Turisztikai Központban (régi Városi Mozi épülete).

Lekvárkonferencia célja a gyümölcsök befőzésének népszerűsítése, a lakosság motiválása, gyakorlati tanácsadás.

A konferencia témái:

A gyümölcsök betegségeinek, kártevőinek hatása a minőségi befőtt, lekvár, ivólé készítésre. (Előadó: Kujáni Lászlóné Cser Olga EU Innovációs Díj tulajdonosa, a 2014 Év Agrárembere.)

Hogyan dolgozzuk fel kertünk termékeit? (Előadó: Daragó Dénes élelmiszer technológus)

Gyakorlati tanácsok a lekvár főzéshez (Előadó: Balogh Diána, a 2016. évi II. Aranyhomok Térségi Lekvárverseny I. helyezettje)

Az érdeklődők gyakorlatban is megtekinthetik, hogyan is készül a lekvár, hiszen a VI. Helyi Termék Ünnephez kapcsolódóan a főtéren lekvárfőzés bemutatót is tartanak a szakemberek 13 órától.

Lekvár konferencia meghívó

 

Várják szeretettel a kedves érdeklődőket!

 

Információ, részletek:

http://helyitermekunnep.aranyhomok.hu,

www.facebook.com/akegyesulet,

info@aranyhomok.hu,

 

Share Button

Olvasson tovább

Bilaterális együttműködés a cseh és a magyar vidéki hálózat között

A Cseh Vidéki Hálózat (Czech Rural Network) delegációja 2018.04.24-25. között a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat …