2020 augusztus 11 - kedd

Januári Hírlevél

Kedves Olvasónk!

Egy igen zord és hideg január köszöntött ránk, de ez az időjárás sem szegte kedvünket abban, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat partnerei számára a legszélesebb körű szolgáltatásokat nyújtsuk. Január hónapban több megyében előadásokat szerveztünk a Vidékfejlesztési Program (VP) aktuális pályázati kiírásairól. Akik viszont nem tudtak eljutni előadásainkra, azok honlapunkon továbbra is megtalálják a legfrissebb híreket, információkat a témában. Facebook oldalunkra folyamatosan töltjük fel az eseményeket, rendezvényeket a vidék életéből, hogy senki ne maradjon le semmiről. Szolgáltatásainkkal, megyei területi felelős hálózatunkkal szeretnénk minden vidéki szereplőhöz eljutni és reméljük 2017-ben tovább fog növekedni a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elégedett partnereinek a száma.

Hírlevelünkhöz jó böngészést kívánunk!

Üdvözlettel, az MNVH csapata

Ez történt januárban:

Az MNVH és a Pannónia Kincse LEADER Egyesület közös fóruma

  A Rábacsécsényi Multifunkciós Házban került megrendezésre a Vidékfejlesztési Program aktualitásait bemutató fórum, ahol Székely Rita Győr-Moson-Sopron megyei területi felelős kolléganőnk is előadást tartott a szép számú érdeklődőnek.

Térségi tanácskozás Veszprémben

  Alternatív, fogatos hulladék-begyűjtés lehetőségeiről tartottak szakmai napot Veszprémben Fábry Szabolcs ötletgazda, az MNVH megyei területi felelősének szervezésében. Felkérésére Fenyvesi Zoltán, Veszprém megyei közgyűlés alelnöke üdvözölte a megjelenteket és a pályázati lehetőségekre hívta fel a figyelmet. Czaun János (Észak-Balatoni Hulladékgazdálkodás elnöke) köszöntőjében ismertette a társulás működését. Kiss Gergely pedig (Arator kft.) a nov.14-dec.10-i nagybajomi próbaüzem tapasztalatait foglalta össze.

„Téli esték” előadás sorozat a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesületben

  A Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület Növénytermesztési és Növényvédelmi Szakosztálya szervezésében került megrendezésre az esemény első felvonása a hódmezővásárhelyi Agrárcentrumban. Vízhányó Gábor falugazdász a gazdálkodókat érintő változásokról, Benkő Zsolt az MNVH Csongrád megyei területi felelőse a Vidékfejlesztési Program aktualitásairól tartott előadást a résztvevőknek.

Pályázati hírek

Megjelent az „Erdő-környezetvédelmi kifizetések” című felhívás

A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Erdő-környezetvédelmi kifizetések” című (VP4-15.1.1-17 azonosító jelű) felhívás. A támogatási kérelmek benyújtására a 2017. február 16. napjától 2019. február 15. napjáig van lehetőség. A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 6,61 milliárd forint.

Módosult a „Nem mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációját támogató felhívás”

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása – Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozás indítása” című (VP6-6.2.1.-16 kódszámú) felhívás.

 

A „Juh- és kecsketartó telepek korszerűsítése” című felhívás felfüggesztése

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott, Széchenyi 2020 keretében megjelent „Juh- és kecsketartó telepek korszerűsítése” című (VP2-4.1.1.4-16 kódszámú) felhívás vonatkozásában, a kötelezettségvállalási keret kimerülésére tekintettel, a Felhívás 4.3. pontjában foglaltak és a 272/2014. (XI.5.) Korm. rendelet 53. § (1) bekezdése alapján az Irányító Hatóság a támogatási kérelmek benyújtásának lehetőségét 2017. január 20. napján, 00 órától felfüggeszti.

Program ajánló

Kistarcsai Böllérfesztivál

  2017. február 4-én Kistarcsa Város Önkormányzata idén hatodik alkalommal rendezi meg a Kistarcsai Böllérfesztivált, melyre várnak minden kedves érdeklődőt. A verseny célja életben tartani a téli disznótoros hagyományokat. A rendezvény folyamán a hagyományos disznótorra jellemző házias ételeket kóstolhatnak és vásárolhatnak az érdeklődők. Az eredményhirdetést követően a fesztivál utcabállal záródik.

Pécsi Csokoládé Karnevál

  2017. február 4-5-én, Pécsen a Zsolnay Kulturális Negyed E78-as épületében 18 kiállító részvételével zajlik február első hétvégéjén, az immár ötödik alkalommal megrendezett Pécsi Csokoládé Karnevál. A látogatók találkozhatnak a magyar kézműves manufaktúrák csokoládé készítőivel, és egyedi, eddig talán még sosem kóstolt édességek közül válogathatnak.

Palacsinta Fesztivál

  2017. február 18-án Kecskemét Főtere ad helyet az első Palacsinta Fesztiválnak a városban. Lesz itt minden mi szemnek, szájnak és fülnek ingere! A nevező csapatok palacsintasütő versenyen mérhetik össze tudásukat, amit majd a palacsintaevők fognak megenni. Egy 200 négyzetméteres sátorban zajlanak majd a versenyek, és a színpad is itt kap helyet.

XI. Orosházi Hagyományok Ízek Verseny

  Idén 11. alkalommal kerül megrendezésre Orosházán, a Hagyományok Ízek Versenye. A rendezvény 2017. február 25-én 8 órakor kezdődik. A nap folyamán, több helyszínen zajlanak az események, a Piactéren már délelőtt elkezdődnek a programok. Több táncos, zenés fellépő szórakoztatja az érdeklődőket, egész nap különböző gyermekműsorok, kézműves termékek bemutatója, pálinkafőzdék és borászatok bemutatkozása várja a látogatókat. A szervezők látvány disznóvágással és feldolgozással is készülnek. A Petőfi Művelődési Központban gyermekrajz verseny eredményhirdetése illetve a pálinka- és kolbászverseny eredményhirdetése lesz.

Share Button

Olvasson tovább

2018 – Októberi hírlevél

Kedves Olvasónk! Az év legszínesebb évszakához érkeztünk, azonban nem csak az ősz színpompás és változatos, …