2020 május 26 - kedd

Februári Hírlevél

Kedves Olvasónk!

Egy újabb hónap telt el, így ismét aktuálissá vált, hogy hírlevelünkben beszámoljunk az elmúlt időszak legfontosabb híreiről, eseményeiről.

A Hálózat operatív működtetése január 1. napjával átkerült a Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft-hez, így nem csak az Állandó Titkárság, hanem a területi felelősök is itt folytatják tovább tevékenységüket. Munkatársaink elérhetőségei módosultak, a változásokról www.mnvh.eu honlapunk „Elérhetőségek” menüjében tud tájékozódni.

A Vidékfejlesztési Programhoz kapcsolódóan újabb pályázatok jelentek meg, több pályázat esetében pedig módosításra került sor, erről különböző fórumok keretében tájékoztattuk Partnereinket. Az ezekről készült összefoglalókat, illetve a várható események meghívóit megtalálja honlapunkon, illetve facebook oldalunkon.

Bízunk abban, hogy az elmúlt időszak változásai tovább erősítik Hálózatunkat és a támogatási források hatékony felhasználásának elősegítése által még inkább hozzájárulhatunk a vidék társadalmi-gazdasági fejlődéséhez.

Üdvözlettel, az MNVH csapata

Ez történt februárban:

„A tanya, amit az Isten jó kedvében teremtett”

2017. február 10-én a Szarvasi Járási Hivatal Tanácsterme adott otthont a Szarvasi, Orosházi és Gyomaendrődi járásban található tanya- és falugondnoki szolgálatokat működtetők részére meghirdetett szakmai fórumnak.

Pályázati egyeztető fórum Bujákon

  Kilenc település képviselőinek, polgármestereinek részvételével egyeztető megbeszélés zajlott Bujákon, az IKSZT épületében 2017. február 15-én délelőtt. A téma a települések humán kapacitásának fejlesztése volt.

Nagykunsági Ízek és Termékek védjegy

  A komplex fejlesztés célja a Nagykunság tanyáin, zártkertjeiben tevékenykedő családi gazdaságok, kistermelők, kézművesek feltérképezése a helyi termékek készítésének előmozdítása, a közös termelési-értékesítési csatornák felkutatása illetve a város-vidék szoros kapcsolatának megteremtése. Ezt a munkát segíti dr. Barancsi Ágnes, az MNVH Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi felelőse.

„Az együttműködésnek nincs alternatívája!”

  Megkezdődött a „Helyi és megyei gazdaság-, és foglalkoztatás-fejlesztési együttműködések koordinációja” című képzés a LEED Nonprofit Kft. szervezésében. A foglalkoztatási paktumok menedzsment képzésre hét különböző (megyei, térségi és megyei jogú városi) paktumból érkeztek a résztvevők. A képzésen részt vesz a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Bács-Kiskun megyei területi felelőse is.

Pályázati hírek

Megjelent a „Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése” című pályázat

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése” című (VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 kódszámú) felhívás. A támogatási kérelmek benyújtására 2017. április 28. naptól 2019. április 30-ig van lehetőség. A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 12,64 milliárd Ft.

Megjelent a „Jégesőkár megelőzésére szolgáló beruházás” című pályázati felhívás

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Jégesőkár megelőzésére szolgáló beruházás” című (VP3-5.1.1.2-17 kódszámú) felhívás. A támogatási kérelmek benyújtására a 2017. március 14. napjától 2019. március 13. napjáig van lehetőség. A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,8 milliárd Ft.

 

Megjelent a „Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” című pályázati felhívás

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” című (VP6-7.2.1.4-17 kódszámú) felhívás. A támogatási kérelmek benyújtására 2017. március 31. és 2019. április 1. között van lehetőség. A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 8,23 milliárd Ft.

Határidő-módosítás az agrár-környezetgazdálkodást és az ökológiai gazdálkodást támogató pályázatokban

A gazdálkodók kötelezettségvállalása szempontjából fontos módosítást hajtott végre a Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési Program agrár-környezetgazdálkodást segítő, illetve ökológiai gazdálkodásra történő áttérést és fenntartást támogató pályázataiban.

Program ajánló

Középpontban a gazdaságfejlesztés – Konferencia Győrben

A Széchenyi Programiroda, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a megyei fejlesztések biztosa által közösen szervezett konferenciára szeretettel várnak minden érdeklődő vállalkozást a szervezők Győrött, 2017. március 2-án. A résztvevők információt kaphatnak többek között az aktuális GINOP pályázati lehetőségeiről, az Uniós pályázatokról, valamint a hatékony exportfinanszírozás lehetőségeiről.

VI. Székesfehérvári Toros és Pálinkafesztivál

  Immáron hatodik alkalommal kerül megrendezésre a magyar hagyományokat őrző Toros és Pálinkafesztivál, Székesfehérvár szívében, az Alba Pláza előtti téren 2017. március 3-5. között. Ahogy az eddigi években, idén is három napon keresztül kóstolhatnak bele a kilátogatók az igazi falusi disznótoros ízvilágába.

Alapismeretek a gyümölcsök kistermelői feldolgozásához

  Az Élelmiszerklub Alapítvány és a K+F Konzervkutató Kft. előadásain bemutatják a gyümölcsök kistermelői feldolgozásának módszereit, megismertetik a nyersanyagokkal szemben támasztott követelményekkel és a mikrobiológiai biztonság előírásait. Gyümölcsfajták szerint végigvezetik a gyártási folyamatokat. Részletesen elmondják a címkejelölésekre vonatkozó kötelező előírásokat. Gyakorlati tapasztalatokat és jó példákat adnak. Felhívják a figyelmet a leggyakoribb hibákra. Kérdéseire is választ kaphat a rendezvényen.

Tavaszi Kvaterka

  Álljunk meg egy borra! 15 borvidéki pincészet, 100 bor. Borkóstolás egy igazán impozáns helyszínen, Tatán, az Esterházy Pezsgőgyárban. A borkedvelőket várják szeretettel a szervezők 2017. március 10-én.

Share Button

Olvasson tovább

2018 – Októberi hírlevél

Kedves Olvasónk! Az év legszínesebb évszakához érkeztünk, azonban nem csak az ősz színpompás és változatos, …