2023 január 27 - péntek

Márciusi Hírlevél

Kedves Olvasónk!

Éled a természet, megérkezett a tavasz, s ahogy a környezetünk, úgy Hálózatunk is folyamatos átalakulásokon megy keresztül. Nem csak az Elnökség, hanem az Állandó Titkárság és a területi felelősök is azon dolgoznak, hogy az MNVH szolgáltatásaiból Partnereink minél szélesebb körben részesülhessenek. Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, az MNVH szakértői a Széchenyi Programiroda megyeszékhelyi irodáiban ingyenesen adnak tájékoztatást a vidékfejlesztéssel kapcsolatos pályázatokról és segítenek választani az egyes fejlesztési lehetőségek közül. Ezen kívül március hónapban is számtalan rendezvényen vettünk részt előadóként, ahol nem csak a Vidékfejlesztési Program, hanem egyéb Széchenyi 2020-as pályázati felhívásról kaphattak tájékoztatást a résztvevők. Nem csak személyesen tudnak Partnereink a pályázati információkról tájékozódni, hanem megkereshet bennünket központi e-mail címünkön (mnvh@szpi.hu), illetve ajánljuk figyelmébe az MNVH hírlevél szolgáltatását, amelyet a http://regisztracio.mnvh.eu/regisztracio_email.php linken történő regisztrációval, valamint a Széchenyi Programiroda hírlevél szolgáltatást is, amelyet a http://szpi.hu/hirlevel/subscribe/szpi/form/ link segítségével tud igénybe venni. Ezek révén nem csak a Vidékfejlesztési Program, hanem egyéb pályázati felhívások kapcsán is aktuális, naprakész információkat kaphat. Hírlevelünkben beszámolunk az elmúlt hónap legfontosabb eseményeiről, a megjelent pályázati felhívásokról, valamint figyelmébe ajánlunk néhány eseményt is a következő hónapra.

Hírlevelünkhöz jó böngészést kívánunk!

Üdvözlettel, az MNVH csapata

Ez történt márciusban

A VP 13 kiírása jelenik meg 71 milliárd értékben március végéig

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara B.-A.-Z. Megyei Szervezete szervezett gazdafórumot március 17-én az Avasi Gimnázium színháztermében, amelynek témája a 2014-2020-as tervezési időszak keretében megjelenő európai uniós pályázatok voltak. A fórumsorozat célja, hogy elősegítse a 2014-2020-as operatív programok hatékony és eredményes megvalósítását, valamint megbízható szakmai segítséget nyújtson a támogatást igénylőknek és a kedvezményezetteknek, kiemelt figyelmet fordítva a gazdákra.

LEADER Országos konferencia

A Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága az Irányító Hatóság által jóváhagyott Helyi Akciócsoportok részére konferenciát szervezett 2017. március 07-én Kecskeméten. Kis Miklós Zsolt, államtitkár köszöntő beszédében felvázolta a Helyi Akciócsoportok magyarországi helyzetét, valamint a működési és animáció költségek elszámolásának ismérveit. Beszédében kiemelte, mennyire fontos, hogy a helyi kisvállalkozások versenyképessé váljanak, valamint, hogy a helyi munkahelyek megőrzése mellett újak is létrejöjjenek.

Civilek a közösségért – Pályázati lehetőségek civil szervezetek számára

A Széchenyi Programiroda győri munkatársai és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei területi felelőse március 1-én fórumot szervezett civil szervezetek számára. A programnak a győri Rómer Ház adott otthont. Köszöntőt mondott Takács Krisztián, a Rómer Flóris Művészeti és Történelmi Múzeum Kommunikációs és marketing csoportvezetője, országgyűlési képviselő. Beszédében kiemelte, hogy a Rómer nem csak a kultúra, hanem a civilek háza is.

Átadták a Kemény Bertalan Falufejlesztési Díjat

A „Kemény Bertalan Falufejlesztési Díj” alapításának célja, hogy erkölcsi elismerése legyen mindazoknak, országhatáron belül, illetve a Kárpát-medence területén, akik falugondnoki feladatukat legalább 5 éve, kiemelkedő színvonalon, a munkaidő korlátait nem ismerve végzik. Akik szakmai tudásuk legjavát nyújtva, mindig lelkiismeretesen, nagy türelemmel, együttérzéssel és odaadóan szolgálják településüket.

Az Év legjobb társadalmi vállalkozása

Magyarország egyik legszebb vidékén, a Duna-Tisza közén, a Kiskunságban 10 évvel ezelőtt letelepedett egy család, akik megunták főváros közeli életüket, és valami másra vágytak… Vajon akkor gondolták-e, hogy magánszállásadóból néhány év alatt az év társadalmi vállalkozásává válnak? Németék 2007 végén vásárolt tanyájukat a közeli Strázsa „högy” miatt Strázsa tanyának nevezték el.

Pályázati hírek

Megjelent a termelői csoportok létrehozását támogató vidékfejlesztési pályázat

A Miniszterelnökség 11,29 milliárd forint keretösszeggel hirdette meg 2017. március 21-én a „Termelői csoportok és szervezetek létrehozása” című pályázati felhívást. A Vidékfejlesztési Program keretében megjelent pályázatra a 2014. január 1-nél nem régebben alakult, elismeréssel rendelkező termelői csoportok nyújthatják be kérelmeiket. A pályázati felhívás részleteiről itt tájékozódhat.

Módosult a nem mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációját támogató felhívás

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása” című (VP6-6.4.1.-16 kódszámú) felhívás. Felhívjuk a támogatást igénylők figyelmét, hogy a felhívás módosulásait tartalmazó összefoglalót itt érhetik el.

A halászati termékek piaci értékesítésére nyílik pályázati forrás

Megjelent „A halászati termékekre és akvakultúra-termékekre irányuló piaci értékesítési intézkedések támogatása” című pályázati felhívás, amelyet a Miniszterelnökség a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program keretében hirdetett meg 2017. február 28-án.

Módosult az Egyedi szennyvízkezelés című felhívás dokumentációja

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Egyedi szennyvízkezelés” című (VP6-7.2.1.2-16 kódszámú) felhívás és a Támogatói Okirat.

Kiegészült a Jégesőkár megelőzésére szolgáló beruházás című felhívás dokumentációja

Kiegészült a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Jégesőkár megelőzésére szolgáló beruházás” című (VP3-5.1.1.2-17 kódszámú) felhívás dokumentációja az elektronikus felület használatához és e-kérelem benyújtásához segítséget nyújtó felhasználói kézikönyvvel.

Program ajánló

Soltvadkerten rendezik meg az első nemzeti szörpversenyt

  2017. március 24-ig lehet nevezni az első nemzeti szörpversenyre, amely keretében március 31-én választják meg Soltvadkerten, a Művelődési Házban a „Legjobb gyógynövény szörp”, a „Legjobb gyümölcsszörp”, a „2017-es Év Szörpje” és a „Bács-Kiskun Megye Szörpje” legjobbjait, valamint két különdíj is kiosztásra kerül. Eredményhirdetésre 2017. április 8-án a II. Vadkerti Gasztro Nap és Koccintás rendezvény keretében kerül majd sor.

Duna-Tisza Közi Agrár Expo 2017 Kiskőrös

  Április 8-9-én immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a kiskőrösi Városi Sportcsarnokban a népszerű Duna-Tisza közi Agrár Expo. A rendezők azzal a céllal hívták életre az eseményt, hogy népszerűsítsék a helyben termelt magyar élelmiszereket. Az expo egyedi, családias hangulatban teszi lehetővé az olyan minőségi alapanyagokból készült kézműves élelmiszerek kóstolását és vásárlását, mint a sonkák, kolbászok, füstölt áruk, a kézműves sajtok, borok, mézek, lekvárok, olajok, zöldségpástétomok, préselt gyümölcslevek.

Széchenyi 2020 – pályázati fórum

A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. várja az érdeklődőket a 2017. április 11. napján Lajosmizsén, valamint a 2017. április 12. napján Kunszálláson megrendezésre kerülő pályázati fórumára, amelyen a KKV-szektor pályázati aktualitásai mellett a gazdálkodók és az önkormányzatok aktuális fejlesztési lehetőségeiről is szó esik majd. A lajosmizsei programot ide kattintva, a kunszállási programot ide kattintva találja meg.

Hollókői Húsvét

  2017. április 15-17. között folyamatos program várja a bájos ékszerdoboz faluba látogatókat, ahol az Ófalu parasztházai és köves utcája visszarepít minket az időben. Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket a vendégeknek. A három napos Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe. Egy hely, amit mindenkinek látnia kell!

Komáromi Napok

  Észak- és Dél-Komárom immár 26. alkalommal öltözik ünnepi díszbe 2017. április 26. és május 1. között. A hagyományos programok idén is megrendezésre kerülnek, így lesz kézműves vásár, Borok utcája és újdonságképpen Sörök utcája is. A Komáromi Napok egy fokozatosan bővülő, mindig megújulni képes rendezvény.

A X. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál

  Hagyományok, kulturális, gasztronómiai és természeti értékek a Velencei-tó turisztikai szezonnyitó fesztiválján, május első hétvégéjén, Agárdon! Portékás udvar, vásár, helyi termékek, régióbeli pálinkafőzdék, tó körüli pincészetek gazdag kínálata! Idén 10. alkalommal várja az érdeklődőket és a szórakozni vágyókat a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál. A fesztivált Gárdony Város Önkormányzata rendezi.
 
Share Button

Olvasson tovább

2018 – Októberi hírlevél

Kedves Olvasónk! Az év legszínesebb évszakához érkeztünk, azonban nem csak az ősz színpompás és változatos, …