2018 október 23 - kedd

1 út, 4 nő, 200 km, avagy vidékfejlesztő NŐK a Szent Jakab úton

Nyár elején egy pesti képzés után, a kávézóban ücsörögve elhatároztuk, hogy kihívás elé állítjuk magunkat. A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat négy területi felelős Nője 2017. szeptember 9-én nekivág a Szent Jakab zarándokút magyarországi szakaszának, mely Budapesttől Lébényig tart.

A csapat tagjai:  Tóth Márta (Bács-Kiskun megye) a csapat ötletadója, racionalistája. Bíró Anna (Nógrád megye) a csapat szónoka, idealistája. Székely Rita (Győr-Sopron-Moson megye) a csapat marketingese, tükre. Dr. Barancsi Ágnes (Jász-Nagykun-Szolnok megye) a csapat jóléti felelőse, térképésze.

Területi felelősként elsődleges feladatunk a vidékfejlesztésben érdekelt  összes szereplő együttműködési hálózatba szervezése, az információáramlás megszervezése, a Vidékfejlesztési Program ismérveinek, pályázatainak ismertetése. Az igazat megvallva ritkán vagyunk együtt, hisz mindenki a saját megyéjében segíti a vidéken élőket.

Vidékfejlesztő NŐként mertünk egy nagyot gondolni és azt találtuk ki, mi lenne, ha az információt házhoz vinnénk, ha a hálózatot a vidéken járva is építenénk? Zarándokolásunk alatt megismerkedhetünk a táj, a települések szépségeivel, vidékfejlesztési szereplőivel és még jobban egymással is. Nem beszélve arról, hogy a természeti környezetben végzett testmozgás, jelen esetben nekünk „munka” oldja a stressz révén felgyülemlett feszültséget.

A természet rezgése, levegő illata nyugodtabbá varázsol bennünket. A gyaloglás közbeni fizikai, lelki nehézségek és örömök sok mindent megtanítanak önmagunkról. Szeretnénk kipróbálni határainkat, tűrőképességünket. A hétköznapok őrlő malma és az elvárások nélküli létben közelebb kerülünk önmagunkhoz és egymáshoz is.

1. állomásunk: Budapest-Zsámbék 31 km.

Utunk során, néhány km-en át szívesen látjuk útitársként, vidékfejlesztési témában állunk rendelkezésünkre. Elérhetőségeink: http://videkihalozat.eu/?page_id=77

Élményeinkről minden nap beszámolunk Önöknek, kérjük, kövessenek bennünket Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/videkfejlesztonok/

Szeretettel gondolunk otthon maradó kollégáinkra! Viszontlátásra, viszont hallásra!

Következő Előző

Következő Előző

 

Share Button

Olvasson tovább

Rozi Műhely

A Nógrád megyei mintaprojekteket bemutató sorozat legújabb szereplője: Bányainé Sárdi Dorottya. A házi kecskesajt menő. …