2018 június 18 - hétfő

I. Kézműves Kecskeméti Sörfesztivál

Az I. Kecskeméti Kézműves Sörfesztiválon egy helyen lesznek megkóstolhatók az ország legkülönbözőbb részeiről érkező kézműves sörfőzdék italai, amelyek általában bolti forgalomban elérhetetlenek, hiszen a főzdék kis mennyiségben állítják elő a különleges, kézműves technikát igénylő söröket. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett fesztiválon több mint 50 féle sörkülönlegességgel ismerkedhetnek meg a vendégek, amelyek ízekben, színekben és különleges összetevőkben szinte kimeríthetetlen variációkat vonultatna fel. A szervezők célja, hogy minőségi gasztronómiai élményt nyújtsunk mindazoknak, akik szeptember harmadik hétvégéjén ellátogatnak az egykori Városi Mozi előtti térre.
A jó hangulatról kecskeméti zenészek és a Katona József Színház színészei és táncosai gondoskodnak. Többek között fellép a Queen Project Band, az Olasz meló és a The Toto Tribute Band együttesek. Szombaton 19 órától közönségtalálkozót tart a kecskeméti Katona József Színház társulata, ahol lehetőség lesz kötetlen beszélgetésre, sőt az autogram gyűjtemények is tovább gyarapíthatók! Minden nap 17 órától megismerkedhetnek a sörfőzés történetével, továbbá a kézműves sör előállításának technológiájával, alapanyagaival,
valamint az egészségre gyakorolt pozitív élettani hatásaival. A Kecskeméti Sörmanufaktúra sörmestere bemutatja a Hírös Város sörgyártásának múltját és jelenét. A bemutató résztvevőinek egy pohár sörkóstolóval kedveskednek a szervezők. Természetesen a finom ételek és sörkorcsolyák sem hiányoznak majd. Lesz itt fényfestés, hangszerbemutató, gálaműsor, jó zene és még számos program lehetőség.

Találkozzunk az „1. Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál” rendezvényen 2017. szeptember 15-17. között  Kecskeméten, a Hírös Város Turisztikai Központ előtti téren (Kecskemét, Rákóczi út 15.)
A rendezvényt megnyitja szeptember 15-én pénteken 18 órakor Dr. Homoki Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Share Button

Olvasson tovább

Fókuszban a fenntarthatóság és a környezetvédelem!

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat  a Vidékfejlesztési Programot népszerűsítő rendezvénysorozatot indított “Zöldülő Vidék” címmel! Az ingyenes családi …