2018 június 21 - csütörtök

Kerüljön minőségi magyar termék az asztalra!

A Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület 2017. szeptember 29. – 30. között Székesfehérváron, a Jancsárkertben szervezi meg a III. Fejér Megyei Termelői Mustra és Vásárt.

Az agrárgazdálkodás minőségi fejlesztése szellemében célkitűzésük, mottójuk: „kerüljön minőségi magyar termék az asztalra!”

A „helyit eszem, helyitől veszem, mert helyin az eszem” székely szólás szellemében felkarolják és támogatják azt a szándékot, hogy a termelők és feldolgozók minél nagyobb hozzáértéssel minél magasabb minőségű, a nemzetközi piacokon is helytálló terméket állítsanak elő, minél kevesebb szereplő közbeiktatásával lássák el élelmiszerrel helyben a környezetüket, mindezt úgy, hogy közben egymással is együttműködnek.

Erre szolgál a két napos rendezvény, amelynek első napján egy szakmai konferenciával szólítják meg a témában illetékeseket, melynek témái a következők:

  • Kistermelői élelmiszerek útja a fogyasztókhoz.
  • Őstermelői és kistermelői feltételrendszerek.
  • Milyen a jó termelői piac?

Szeptember 30-án, szombaton pedig megnyitja kapuját a Vásár, ahol kulturális programok, amatőr és iskolai táncegyüttesek, énekesek várják az érdeklődőket a színpadon, mézes totó, szirti sas bemutató, tökfaragó és káposztafigura faragó verseny lesz még megtekinthető egész délelőtt.

Részletes program:

III. FMTM 2017 09 29-30 (2)

Share Button

Olvasson tovább

Fókuszban a fenntarthatóság és a környezetvédelem!

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat  a Vidékfejlesztési Programot népszerűsítő rendezvénysorozatot indított “Zöldülő Vidék” címmel! Az ingyenes családi …