2018 szeptember 25 - kedd

Kiemelt feladat a Vidékfejlesztési Program szakmai támogatása

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat a Vidékfejlesztési Program sikeres megvalósításának érdekében.

Az idei OMÉK keretében a Széchenyi Programiroda és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat „Közel a segítség – Hálózatban együtt a vidékért” címmel konferenciát tartott szeptember 22-én. Az eseményen együttműködési megállapodást írt alá az MNVH a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, az Agrárgazdasági Kutató Intézettel, a Román LEADER Szövetséggel, valamint a LEADER Egyesületek Szövetségével és a Magyar Urbanisztikai Társasággal.

A megállapodás a programiroda és az MNVH év eleji összeolvadásához kapcsolódik. Győrffy Balázs, a NAK elnöke az aláírás előtt elmondta, a kamara a 2014-2020-as ciklus vidékfejlesztési kihívásainak orvoslásában nélkülözhetetlennek tartotta és tartja a kistérségi, majd megyei szintű terület- és vidékfejlesztési hálózatok együttműködését, egymás kölcsönös támogatását.
– Ezért is kezdeményeztünk szoros együttműködést a Vidékfejlesztési Program elindulásakor az MNVH-val, valamint a megyei LEADER szervezetekkel (helyi akciócsoportokkal) a megyei vidékfejlesztési referenseink révén. Elmondható, hogy ennek eredményeképpen számos megyében szoros és rendszeres kapcsolattartás, stratégiai együttgondolkodás, kezdeményező, támogató hozzáállás valósult és valósul meg – tette hozzá.

A kamara elnöke megjegyezte, a mostani megállapodás alapján a NAK és az MNVH kiemelt feladatának tekinti a Vidékfejlesztési Program sikeres megvalósításának támogatását, a tagság folyamatos informálását, a szakmai segítségnyújtást. A felek kölcsönösen tájékoztatják egymást a vidékfejlesztéshez és élelmiszer-gazdasághoz kapcsolódó aktualitások, felmérések, illetve a szakmai rendezvények terén, valamint vállalják közös rendezvények szervezését. Továbbá az Európai Innovációs Partnerség (EIP) céljainak elérése érdekében együttműködnek az EIP hálózatának építésében, működtetésében és népszerűsítésében.

Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Share Button

Olvasson tovább

KECSKEMÉT 650. –Helyi Termék Ünnep –Ünnepeljük közösen Kecskemét Város fennállásának 650. éves évfordulóját!

Kecskemét Város fennállásának 650. éves évfordulójához kapcsolódóan kerül megrendezésre a “Kecskemét 650 – Helyi Termék …