2019 február 20 - szerda

Kredenc Delikát – organikus termékek Győr belvárosában

Nap, mint nap rengeteg információ jut el az emberekhez az egészséges táplálkozásról, amelyek gyakran egymásnak ellent mondanak. Például: Egyáltalán ne együnk tojást, legalább napi három tojást együnk, húst egyáltalán ne, csak fehér húsokat együnk, tejet az ne igyunk, legalább napi fél litert feltétlenül igyunk meg, … és még sorolhatnánk.

Sok betegségnek a helytelen táplálkozás az oka, viszont a táplálkozástudomány az egyik legfiatalabb tudományág. Nagyon sok a médiában a nem hiteles információ, celebek diktálják a divatot az étkezésben is, nem a szemléletformálásé a főszerep.

Ezek a féligazságok és ellentmondások ösztönözték Barta Magdát arra, hogy valamit tegyen az emberek egészséges étkezése érdekében.

Idén szeptember 1-én kinyitotta ajtaját a Kredenc Delikát Győrben, gyönyörű belvárosi környezetben. Az üzlet megálmodója, Barta Magda 33 évet dolgozott a vendéglátásban, 25 éven keresztül dietetikusként gyermekek étkeztetéséért volt felelős. Innen ered az, hogy mindig is fontos volt számára az egészséges táplálkozás, az adalékmentes élelmiszerek fogyasztása.

Magda először Szigetszentmiklóson nyitotta meg szinte ugyanilyen boltját, azonban ott nem talált ilyen fogadtatásra, mint Győrben. Amikor Győrbe költözött, hozta magával az ötletet, a bolt berendezését. Elmondása szerint itt nyitottabbak az emberek, felvilágosultabbak az egészséges étkezést illetően, és örülnek a kezdeményezésnek.

A boltba belépve úgy érezhetjük magunkat, mintha a nagymama konyhájában lennénk, a berendezést Magda álmodta meg, és készítette el. Minden részletre odafigyelve, otthonos hangulatot teremtett meg a békebeli kredenc és stelázsi használatával.

A Kredenc Delikát megalkotásával Magda a helytelen táplálkozáson szeretne változtatni: organikus élelmiszereket árusít, kerüli a mesterségek kemikáliákat tartalmazó termékeket. A saját kezűleg készített üzletberendezésen lévő polcokon lévő élelmiszerek különlegesek, kisszériásak, általában kétkezi munkával készülnek.

A kínálatban megtalálhatóak borok, sörök, különleges lekvárok, zöldségkészítmények. Újdonság a Zsargó kenyér, melyhez jól illik a füstölt áru, szintén a bolt kínálatából.

Amennyiben lehetséges, Magda Győr környéki termelők által előállított termékeket árusít, azonban megtalálhatóak nála olyan kuriózumok is, melyek az ország más tájáról származnak. Folyamatosan keresi az újabbnál újabb, organikus, házias élelmiszereket, kutatja fel a termelőket, előállítókat.

Az antikolt kredencen és stelázsin sorakozó finomságokat felsorolni is nehéz.

Térjenek be a Kredenc Delikátba, kóstolják meg a kézzel készült csokoládét, a levendula nyalókát, a savanyúságokat, vagy a fürjtojásból készült tésztákat! Nem fognak csalódni!

Székely Rita

MNVH Győr-Moson-Sopron megyei területi felelős

Következő Előző
Következő Előző
Share Button

Olvasson tovább

Hungarikum kiállítás a Homokhátság értékeinek bemutatására

  A Kamra-túra Homokháti Gazdák Egyesülete „Homokhátság tanyái, agrár- és élelmiszeripari nemzeti értékeinek bemutatása” címmel …