2018 október 24 - szerda

Kamarai Választások 2017

A 2017. november 3-i kamarai választásokon országosan mintegy 250 szavazási körzetközpontban adhatják le voksukat a kamarai tagok. A részükre kijelölt központról a kamarai portálon, illetve saját e-irodájukba belépve tájékozódhatnak.

A pártoló és tiszteletbeli tagok, valamint a hatályos, de nem érvényesített őstermelői igazolvánnyal rendelkezők kivételével valamennyi, 2017. június 30-án tagsági jogviszonnyal rendelkező kamarai tag jogosult részt venni a 2017. november 3-i megyei küldöttválasztáson, amelyen a 17 szakmai, érdekképviseleti szervezettel közös listát állító Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségére (MAGOSZ), vagy a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségére (MOSZ) lehet voksolni. A határidő lejártáig a MAGOSZ mind a 19 megyére, a MOSZ pedig 9 megyére (Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg) adott le jelöltlistát.

A közel 360 ezer szavazó mindenhol ugyanazon a napon, 2017. november 3-án a lakcímének megfelelő szavazási körzetben adhatja le szavazatát a listák egyikére. Országosan 248 választási körzet kijelölésére került sor, amibe a NAK szervezői a Választási Szabályzat értelmében a választásra jogosult tagokat, a lakóhelyük, illetve székhelyük alapján sorolt be. A szavazás helyéről a tagok a kamarai portálon, saját e-irodájukban tájékozódhatnak, illetve a későbbiekben postai úton választási értesítőt kapnak.

Share Button

Olvasson tovább

Tájnapi tájséták natúrparkjainkban

Az Európa Tanács 2018-ban immáron második alkalommal hirdette meg a nemzetközi tájnapot. A magyar natúrparkok …