2018 szeptember 26 - szerda

Helybe megy a segítség – vállalkozói fórum Bekecsen

A kétezer-ötszáz lelkes Bekecs településen mintegy kétszáz vállalkozás található, közöttük van egyszemélyes, de több tíz embert foglalkoztató cég is. A község vezetése minden évben tart egy találkozót a helyi vállalkozások képviselői számára, amely egyfajta köszönetnyilvánítás a kölcsönösen kiválónak nevezhető kapcsolatokat illetően. Az önkormányzat november 9-én tartotta meg idei rendezvényét, amelyen Koncz Ferenc a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke mondott köszöntőt, majd Bodnár László polgármester adott tájékoztatást arról, hogy a vállalkozók hagyományos köszöntése kibővült egy olyan szakmai programmal az idén, amelyen az aktuális pályázati lehetőségekről ad felvilágosítást a mezőgazdaságban, turisztikában, iparban, egyáltalán a térségre jellemző gazdasági ágakban jártas, pályázatokkal foglalkozó szakemberek.

Erről a szakmai programról a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft., valamint az MNVH Borsod- Abaúj-Zemplén megyei területi felelőse gondoskodott.  Az előadások célja elsősorban, hogy elősegítse a 2014-2020-as operatív programok hatékony és eredményes megvalósítását, valamint megbízható szakmai segítséget nyújtson a támogatást igénylőknek és a kedvezményezetteknek egyaránt.

Bekecs község polgármestere, dr. Bodnár László nyitotta meg a fórumot, és tartott köszöntő beszédet, amelyben kihangsúlyozta az ilyen és ehhez hasonló fórumok, „műhelyek” jelentőségét a vidék életében. Kiemelte, hogy megtiszteltetés számára, hogy a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a településük által biztosított helyszínen valósította meg ezt a szakmai rendezvényt.

Koncz Ferenc úr, Szerencs város polgármestere megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a megyének ez az utolsó lehetősége, hogy a fejlesztési pénzek felhasználásával folytathassa a már megkezdett fejlődést, hangsúlyozva a helyi vállalkozások szerepét a település jövője szempontjából.

Csuzda Gábor, az MNVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi felelőse előadásában bemutatta a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tevékenységét és felhívta a figyelmet arra, hogy újra nyitva áll a lehetőség a regisztrációra, amely a projektötletek benyújtásának előfeltétele. Ezt követően a Vidékfejlesztési Programban rejlő pályázati lehetőségekről és eredményekről tartott tájékoztató előadást.

Trembóczki István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei vidékfejlesztési referense a kamara agráriumban betöltött szerepéről, valamint a klímaváltozás okozta kihívásokról tartott tájékoztatást.

Szomráki Róbert, a megjelent LEADER pályázati felhívásokról tájékoztatta az érdeklődőket.

Végezetül pedig Dévald István, a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. munkatársa mutatta be az érdeklődőknek a Kisfaludy Programban rejlő turisztikai fejlesztési lehetőségeket Tokaj-Hegyalján.

A Széchenyi Programiroda és az MNVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi felelőse által szervezett szakmai fórum sorozat 2018. évben tovább fog folytatódni, a jövőbeni helyszínek egyeztetése jelenleg is zajlik.

Következő Előző
Következő Előző
Share Button

Olvasson tovább

KECSKEMÉT 650. –Helyi Termék Ünnep –Ünnepeljük közösen Kecskemét Város fennállásának 650. éves évfordulóját!

Kecskemét Város fennállásának 650. éves évfordulójához kapcsolódóan kerül megrendezésre a “Kecskemét 650 – Helyi Termék …