2018 december 10 - hétfő

Helybe megy a segítség – vállalkozói fórum Bekecsen

A kétezer-ötszáz lelkes Bekecs településen mintegy kétszáz vállalkozás található, közöttük van egyszemélyes, de több tíz embert foglalkoztató cég is. A község vezetése minden évben tart egy találkozót a helyi vállalkozások képviselői számára, amely egyfajta köszönetnyilvánítás a kölcsönösen kiválónak nevezhető kapcsolatokat illetően. Az önkormányzat november 9-én tartotta meg idei rendezvényét, amelyen Koncz Ferenc a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke mondott köszöntőt, majd Bodnár László polgármester adott tájékoztatást arról, hogy a vállalkozók hagyományos köszöntése kibővült egy olyan szakmai programmal az idén, amelyen az aktuális pályázati lehetőségekről ad felvilágosítást a mezőgazdaságban, turisztikában, iparban, egyáltalán a térségre jellemző gazdasági ágakban jártas, pályázatokkal foglalkozó szakemberek.

Erről a szakmai programról a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft., valamint az MNVH Borsod- Abaúj-Zemplén megyei területi felelőse gondoskodott.  Az előadások célja elsősorban, hogy elősegítse a 2014-2020-as operatív programok hatékony és eredményes megvalósítását, valamint megbízható szakmai segítséget nyújtson a támogatást igénylőknek és a kedvezményezetteknek egyaránt.

Bekecs község polgármestere, dr. Bodnár László nyitotta meg a fórumot, és tartott köszöntő beszédet, amelyben kihangsúlyozta az ilyen és ehhez hasonló fórumok, „műhelyek” jelentőségét a vidék életében. Kiemelte, hogy megtiszteltetés számára, hogy a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a településük által biztosított helyszínen valósította meg ezt a szakmai rendezvényt.

Koncz Ferenc úr, Szerencs város polgármestere megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a megyének ez az utolsó lehetősége, hogy a fejlesztési pénzek felhasználásával folytathassa a már megkezdett fejlődést, hangsúlyozva a helyi vállalkozások szerepét a település jövője szempontjából.

Csuzda Gábor, az MNVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi felelőse előadásában bemutatta a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tevékenységét és felhívta a figyelmet arra, hogy újra nyitva áll a lehetőség a regisztrációra, amely a projektötletek benyújtásának előfeltétele. Ezt követően a Vidékfejlesztési Programban rejlő pályázati lehetőségekről és eredményekről tartott tájékoztató előadást.

Trembóczki István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei vidékfejlesztési referense a kamara agráriumban betöltött szerepéről, valamint a klímaváltozás okozta kihívásokról tartott tájékoztatást.

Szomráki Róbert, a megjelent LEADER pályázati felhívásokról tájékoztatta az érdeklődőket.

Végezetül pedig Dévald István, a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. munkatársa mutatta be az érdeklődőknek a Kisfaludy Programban rejlő turisztikai fejlesztési lehetőségeket Tokaj-Hegyalján.

A Széchenyi Programiroda és az MNVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi felelőse által szervezett szakmai fórum sorozat 2018. évben tovább fog folytatódni, a jövőbeni helyszínek egyeztetése jelenleg is zajlik.

Következő Előző
Következő Előző
Share Button

Olvasson tovább

Gutai Varróműhely

Nézőpont kérdése, hogy milyen szemszögből tekintünk a Gutai Varróműhelyre. Civil vagy versenyszférai szemmel ez a …