2019 május 19 - vasárnap

BordányKártya Program

Felkerestem Bordány Község Önkormányzatát, ahol Tanács Gábor polgármester úrral folytattam megbeszélést. A település vezetője tájékoztatott arról, hogy az önkormányzat kezdeményezésére, a helyi vállalkozók és az önkormányzat összefogásának eredményeként 2015-ben indult el a BordányKártya Program, amely a településen élőket szeretné arra ösztönözni, hogy minél többször vásároljanak helyben, a helyi vállalkozókat segítve, miközben hozzájárulnak a nagyközség kulturális életének felpezsdítéséhez is. A vonalkódos kártyát egy éves, 2000 Ft-os regisztrációs díj fejében lehet kiváltani a Faluházban, ezt követően minden egyes vásárlás alkalmával a rendszerhez csatlakozott üzletekben, továbbá a kulturális- és sportprogramok belépőjének megvásárlásakor kap kedvezményt a plasztik kártya felmutatója.

A kártya küldetése, hogy segítse és támogassa az önkormányzat és intézményei, a településen élő lakosok valamint a Bordányban található úgynevezett hagyományos üzletek, vállalkozások egymásra találását. A programhoz csatlakozott kereskedők, szolgáltatók és vendéglátók általuk vállalt kedvezményeket nyújtanak annak érdekében, hogy a tudatosan vásárlók, fogyasztók őket, a BordányKártya Program tagjait részesítsék előnyben napi vásárlásaik, szolgáltatások igénybevétele kapcsán. A cél, hogy a Bordányban megtermelt forintok itt hasznosuljanak, a helyben élők által megtermelt javak itt is maradjanak és a település hosszú távú fejlődését szolgálják. Eddig a programhoz csatlakozott üzletek, akik legalább 5% kedvezményt nyújtanak különböző termékekre.

Jelenleg hét helyi üzlet, illetve vendéglátó ipari egység, mint elfogadóhely szerepel azon lehetőségek között, ahol 5-10%-os kedvezményt kapnak a kártya tulajdonosok. A BordányKártya Programban részt vesz a Bordány Sportkör is, a BordányKártya tulajdonosok 10% kedvezménnyel vásárolhatnak támogatói bérleteket, amellyel az mellett, hogy hozzájárulnak a sportegyesület működéséhez, ingyenesen tekinthetik meg a megye I-es csapat bajnoki- és kupatalálkozóit is. A bordányi Faluház és Könyvtárban, valamint az adventi hétvégékén a Bordányi Színházi Esték előadásaira 10% kedvezménnyel válthatnak jegyeket a kártyabirtokosok. A BordányKártyát a elsősorban a 14. életévüket betöltött bordányi lakosok és a településre érkező, a helyi szálláshelyek szolgáltatását igénybe vevő és legalább egy hétvégét ott töltő turisták vehetik igénybe. A kártyával kapcsolatos információkról, a település honlapján és saját közösségi oldalán lehet tájékozódni.

A BordányKártya egy jó gyakorlat arra, hogy a helyi önkormányzat, a helyi vállalkozásokkal együtt gondolkodva, hogyan tud működő, helyi gazdaságfejlesztési gyakorlatot kialakítani, a helyi vállalkozások támogatására, mely egyben közösséget is gyarapítja, erősíti.

Benkő Zsolt
MNVH Csongrád megyei területi felelős

Következő Előző

Következő Előző
Share Button

Olvasson tovább

Római Katolikus templom rekonstrukciója Magyarsarlóson

Magyarsarlóson tett látogatást április hónapban Vanyúr Arnold, az MNVH Baranya megyei területi felelőse, akinek Dukai …