2020 május 26 - kedd

BordányKártya Program

Felkerestem Bordány Község Önkormányzatát, ahol Tanács Gábor polgármester úrral folytattam megbeszélést. A település vezetője tájékoztatott arról, hogy az önkormányzat kezdeményezésére, a helyi vállalkozók és az önkormányzat összefogásának eredményeként 2015-ben indult el a BordányKártya Program, amely a településen élőket szeretné arra ösztönözni, hogy minél többször vásároljanak helyben, a helyi vállalkozókat segítve, miközben hozzájárulnak a nagyközség kulturális életének felpezsdítéséhez is. A vonalkódos kártyát egy éves, 2000 Ft-os regisztrációs díj fejében lehet kiváltani a Faluházban, ezt követően minden egyes vásárlás alkalmával a rendszerhez csatlakozott üzletekben, továbbá a kulturális- és sportprogramok belépőjének megvásárlásakor kap kedvezményt a plasztik kártya felmutatója.

A kártya küldetése, hogy segítse és támogassa az önkormányzat és intézményei, a településen élő lakosok valamint a Bordányban található úgynevezett hagyományos üzletek, vállalkozások egymásra találását. A programhoz csatlakozott kereskedők, szolgáltatók és vendéglátók általuk vállalt kedvezményeket nyújtanak annak érdekében, hogy a tudatosan vásárlók, fogyasztók őket, a BordányKártya Program tagjait részesítsék előnyben napi vásárlásaik, szolgáltatások igénybevétele kapcsán. A cél, hogy a Bordányban megtermelt forintok itt hasznosuljanak, a helyben élők által megtermelt javak itt is maradjanak és a település hosszú távú fejlődését szolgálják. Eddig a programhoz csatlakozott üzletek, akik legalább 5% kedvezményt nyújtanak különböző termékekre.

Jelenleg hét helyi üzlet, illetve vendéglátó ipari egység, mint elfogadóhely szerepel azon lehetőségek között, ahol 5-10%-os kedvezményt kapnak a kártya tulajdonosok. A BordányKártya Programban részt vesz a Bordány Sportkör is, a BordányKártya tulajdonosok 10% kedvezménnyel vásárolhatnak támogatói bérleteket, amellyel az mellett, hogy hozzájárulnak a sportegyesület működéséhez, ingyenesen tekinthetik meg a megye I-es csapat bajnoki- és kupatalálkozóit is. A bordányi Faluház és Könyvtárban, valamint az adventi hétvégékén a Bordányi Színházi Esték előadásaira 10% kedvezménnyel válthatnak jegyeket a kártyabirtokosok. A BordányKártyát a elsősorban a 14. életévüket betöltött bordányi lakosok és a településre érkező, a helyi szálláshelyek szolgáltatását igénybe vevő és legalább egy hétvégét ott töltő turisták vehetik igénybe. A kártyával kapcsolatos információkról, a település honlapján és saját közösségi oldalán lehet tájékozódni.

A BordányKártya egy jó gyakorlat arra, hogy a helyi önkormányzat, a helyi vállalkozásokkal együtt gondolkodva, hogyan tud működő, helyi gazdaságfejlesztési gyakorlatot kialakítani, a helyi vállalkozások támogatására, mely egyben közösséget is gyarapítja, erősíti.

Benkő Zsolt
MNVH Csongrád megyei területi felelős

Következő Előző

Következő Előző
Share Button

Olvasson tovább

Új, ingyenes portál köti össze a mezőgazdasági termelőket a vevőkkel

A piaci kereslet és kínálat összekapcsolása érdekében az Agrárminisztérium, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. …