2019 szeptember 19 - csütörtök

Bakony Expo – kiállítás a Balaton-Felvidék kincseiből

Novemberben immáron negyedik alkalommal rendezték meg a Bakony Expot, a bakonyi ízek vásárát a Veszprém Arénában. A színvonalas rendezvényen a Veszprém megyei őstermelők és helyi cégek mutatkoztak be termékeikkel: különböző hús- és sajtkészítményekkel, lekvárokkal és mézkülönlegességekkel.

A három napos rendezvényen – egy külön standon – jelen voltak a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) és a Széchenyi Programiroda munkatársai is. „Elismerésre méltó, példaértékű az a kezdeményezés, amit Sövényházi Balázs ötletgazda és az agrárkamara megyei vezetése megálmodott és négy éve életre hívott” – mondta el az MNVH megyei referense. Fábry Szabolcs szerint egy hétvégére randevút adtak egymásnak Veszprém megye vidékfejlesztési értékei, kézművesei, gazdatermékei. A seregszemlét ráadásul minőségi szakmai és kulturális programok egészítették ki, aminek köszönhetően igazi családos programmá nemesedett a IV. Bakony Expo.

„A kiállító termelők, gazdák, értékteremtők többségét jól ismerem, viszont itt, a veszprémi rendezvényen látható igazán, milyen értékgazdag a bakonyi, balaton-felvidéki gazdavilág, vidéki élet. Ezen a seregszemlén egyszerre lélekemelő, szakmailag építő részt venni és több idő jutott idén is egy-egy stand képviselőjével elbeszélgetni” – mondta Fábry Szabolcs, aki úgy véli: nagyon fontos tudatosítani azokat a pályázati, vidékfejlesztési törekvéseket és lehetőségeket, amelyek a 10.000 lélek alatti településen élőket, alkotókat, gazdálkodókat szolgálják.

Az MNVH és a Széchenyi Programiroda közös standjának segítségével sikerült népszerűsíteni, információkkal ellátni a résztvevőket, látogatókat a pályázati és vidékfejlesztési lehetőségekről. „Meggyőződésem, hogy ez a rendezvény is segít rádöbbenteni sokakat, hogy sokkal több jó dolog és érték van, teremtődik körülöttünk, mint azt gondolnánk a szürke hétköznapokon.”

Share Button

Olvasson tovább

Székesfehérvári Királyi Napok – Népművészeti Fesztivál

Gazdag program várta augusztus 20-án a fehérvári belvárosban a vendégeket. A Népművészeti fesztiválon öt néptáncos …