2020 február 21 - péntek

Európai Uniós pályázatok szakmai tájékoztató rendezvénye

A rendezvény életre hívója a Széchenyi Programiroda Tolna megyei csapata, valamint a Bonyhádi járás Foglalkoztatási Paktum projekt kollégái voltak. Az eseménynek kettős szerepe volt: vállalkozóknak, vállalatoknak információt nyújtani a pályázati lehetőségekről, illetve közelebb hozni az érdeklődőknek a különböző pályázati projektek által lehetővé tett foglalkoztatási támogatásokat.

Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád Város Polgármestere nyitotta köszöntő beszédével a programot. Találóan fogalmazta meg azokat a problémákat, mellyel maga és polgármester kollégái, vagy a vállalatok találkoznak a munkaerőpiaccal kapcsolatban.  A város és környéke nagyon aktív e tekintetben, megtudhatták a jelenlévők azt is Polgármester Asszonytól, hogy másnap ismét egy alapkő letételre kerül sor az ipari parkban, mert folyamatos a bővülés, fejlődés. Ezután Amreinné dr. Gál Klaudia, a Tolna Megyei Kormányhivatal Főigazgatója mondta el üdvözlő szavait és kívánt nagyon sok hasznos információval teli délelőttöt a hallgatóságnak. Végül Gál Gyula, Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft Dél-dunántúli Regionális Igazgatója zárta a köszöntők sorát, valóban csak néhány szóban köszönte meg a közreműködést és a részvételt, hiszen sokat mondott az a videó, melyet elsőként láthatott a bonyhádi konferencia közönsége. A Széchenyi Programiroda új imázs filmje jó gyakorlatok segítségével mutatja be azon lehetőségeket, melyekkel a Széchenyi 2020 keretei között a vállalkozók találkozhatnak, élhetnek. A nap folyamán többször elhangzott a méltán büszke helyiek részéről, hogy mintaprojekt náluk is akad bőven, ezeket szoktam magam is bemutatni a havi hírleveleimben Tolna megyéből.

András Rita, az szpi szekszárdi irodájának egyik tanácsadója részletesebben is bemutatta azt a munkát, melyet a programiroda munkatársai végeznek. Bemutatta ezt számokban: mennyi pályázatot támogattak a munkatársak eddig az évben, mennyit a megyében, illetve mennyi sikeres pályázat volt a különböző tengelyek mentén. Kitért azokra a kulcspontokra is, melyek az állami tanácsadó cég feladatai és céljai között szerepelnek. Láthatóan a nézőközönség között is nagy érdeklődésre tartott számot az előadás, hiszen hangsúlyoztáka  segítség ingyenességét, és házhoz érkezését, amennyiben szükséges.

Fentiekre fűzte mondanivalója elejét Kieszné Huszár Dóra, MNVH Tolna megyei területi felelős, aki egyrészt hasonló tanácsadói feladatokat lát el a megyében, mint kollégái. Másrészt pedig azon dolgozik, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat kitűzött céljait megyéjében elérje. Vagyis hálózatosít, közvetít civil- és közszfére között, információt szolgáltat. A Vidékfejlesztési Program még nyitott 32 db pályázata közül néhány szóban emelte ki a legfontosabbakat. Arra sarkallta a hallgatóságot, hogy keressék bátran kérdéseikkel, regisztráljanak a szervezet honlapján, hogy feliratkozzanak az országos és megyei hírlevelekre, melyek sok hasznos információval szolgáltatnak. Mivel ezután egy rövid szünet következett, többen felkeresték kollégánkat névjegyéért, hogy a későbbiekben pályázatok vagy mintaprojektek kapcsán felkeressék egymást.

A nap további részében két Széchenyi Programirodás kolléga (Tóthné Kapitány Krisztina és Kövécs Attila) mutatott be olyan, jelenleg is nyitott GINOP pályázatokat, melyek relevánsak és érdeklődésre tarthatnak számok a megjelent vállalkozók körében. Hallhattak a részt vevők többek között a GINOP-5.2.4-16 Gyakornoki program pályakezdők támogatására című pályázatról, vagy az energetikai felújításban rejlő jelenlegi pályázati lehetőségekről egyaránt.

Meghívott szervezetek adták még elő prezentációjukat, például az OTP Bank Zrt kollégája, a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának munkatársa, illetve bemutatkozott a SMARTWARE.TECH Tőkebefektető Társaság is.

Összességében elmondható, hogy rendkívül színes és hasznos információkkal gazdagodhattak azok, akik ellátogattak a konferenciára. Mindenki találhatott olyan előadást, mely a hozzá legközelebb álló szektorról vagy szektorhoz szólt.

Kieszné Huszár Dóra

MNVH Tolna megyei területi felelős

Következő Előző

Következő Előző
Share Button

Olvasson tovább

Tájjellegű pásztoreszközök készítése

Makói lakóhelyén felkerestem Dr. Keczel Tamást, aki immáron több mint 25 éve készít karikás ostorokat. …