2019 szeptember 19 - csütörtök

II. Nemzeti Szörp és Lekvárverseny

Nagy örömmel adjuk hírül, hogy 2018. március 22-23-24-én ismét megrendezésre kerül a Nemzeti Szörp Verseny kiegészülve a sokak által várt lekvárversennyel. A rendezvénynek ezúttal is Soltvadkert város ad helyet, célja pedig, hogy a magyar alapanyagból készült termékeket megmérettesse és népszerűsítése.

Nevezni 2018. február 22. és március 20. között lehet. A verseny időpontja március 22-23-24., a megmérettetés Soltvadkerten lesz a Lantos Borászatban. A fő bírálati nap: március 23.

A „Legjobb gyógynövény szörp”, a „Legjobb gyümölcsszörp”, a „2018-as Év Szörpje”, a “2018-as Év Lekvárja” és a „Bács-Kiskun Megye Szörpje” valamint négy különdíj megválasztására kerül sor a nevezett szörpök és lekvárok között.

A Bíráló Bizottság feladata a Nemzeti Szörp és Lekvár Versenyre benevezett szörpök és lekvárok kategóriánkénti érzékszervi minősítése, és ez után küllemi, megjelenési bírálata. A Bíráló Bizottság megfelelő kóstolási és bírálati gyakorlattal rendelkező szakemberből áll fel. A felkért tagok 3-5 fős csoportokban a versenykiírásban megjelölt kategóriákban bírálnak a Magyar Élelmiszerkönyv és a Versenyszabályzat rendelkezése szerint

A versenykiírás szerint fajtánként 3 palack mintát kell benyújtania a versenyre nevezőnek, melyből 1 palack az érzékszervi minősítéshez szükséges, 1 palack ellen minta, melyet a szervezők 3 hónapig őriznek meg.

Eredményhirdetésre 2018. március 25-én a Duna-Tisza közi Agrár Expo társrendezvény keretében kerül majd sor, ahol a kistermelők tájékoztatására szakmai fórummal is készülnek.

A versenyre a www.nemzetiszorpverseny.hu oldalon keresztül vagy a szorpverseny@gmail.com e-mail címen keresztül nevezésenként kitöltött adatlappal és a nevezési díj befizetését igazolva lehet. A versenyhelyszín és a minták leadásának helye: Lantos Borászat; 6230 Soltvadkert Szent István u 57.

Szakmai védnök: Wossala Rozina

Következő Előző
kiállítói jelentkezés2018
szörp fejléces
Következő Előző
Share Button

Olvasson tovább

Székesfehérvári Királyi Napok – Népművészeti Fesztivál

Gazdag program várta augusztus 20-án a fehérvári belvárosban a vendégeket. A Népművészeti fesztiválon öt néptáncos …