2019 június 26 - szerda

Helyben, helyit nem csak helyieknek…..

A rusztikus gasztronómiai értékek megőrzése ha kell mentése, új köntösben történő bemutatása  jelenti a Bálint Boráriumban immár 4. éve megrendezésre kerülő Ízes – Ínyes Ünnep és Vásár  legfőbb törekvését.

Ezúttal, május 12-13. GASZTROmantikázni hívták a látogatókat. A hangulat megteremtéséhez a Velencei – tó környéki minőségi borok épp úgy segítettek, mint a vendégül látott az ország egész területéről összegyűjtött 7 Ha alatti kézműves borokból kínált válogatás vagy a vendéglátók saját levendulásának és szőlősének  virágaiból, terméséből  saját maguk által készített levendula és szőlő szörp.

Helyi kézművesek portékáit vásárolhatták azok, akik éppen nem a visszatérő vendégek által már jól ismert panoráma teraszon vagy az újonnan felavatott grill teraszon ücsörögtek. Kápolnásnyéki méhész méze, pázmándi termelő szörpje épp úgy volt a kínálatban, mint verebi fűszernövény, gárdonyi fűszersó különlegesség vagy a natúr illatszerek kézzel készített remekei.

A legkisebbeket pázmándi kézműves csoport várta, miközben a kemencéből, sparheltből kikerült finomságok fogyasztása és a gárdonyi jazz zenészek által teremtett hangulat rabul ejtette a felnőtteket.

Kutai Tibor

MNVH Fejér megyei területi felelős

Következő Előző
Következő Előző
Következő Előző
Következő Előző
Share Button

Olvasson tovább

Nemzetközi projektekkel a turizmus és gazdaságfejlesztésért Hajdú-Bihar Megyében

Hajdú-Bihar Megye gasztronómiai, természeti és közösségi értékeinek erőteljesebb és hatékonyabb kiaknázását célozza a megyei önkormányzat …