2020 augusztus 5 - szerda

Fókuszban a fenntarthatóság és a környezetvédelem!

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat  a Vidékfejlesztési Programot népszerűsítő rendezvénysorozatot indított “Zöldülő Vidék” címmel! Az ingyenes családi programok a fenntarthatóság jegyében zajlanak, melynek keretében interaktív foglalkozások révén ismerkedhetnek meg az érdeklődők mindenki számára nyitott zöld lehetőségekkel!

Színes programkínálatunk között megjelenik:

 • Ments meg Vigyél haza aktivitás, amelynek keretében olyan virágokat, növényeket hozunk el Nektek, amelyek a boltokban egyedül árválkodnak, utolsóként reménykednek, hogy valaki megszereti és hazaviszi őket otthonába. Kívülről ezek a növények nem tökéletesek, de belül erősek, élni akarnak, csak egy kis szeretetre, gondoskodásra vágynak. A Zöldülő Vidék programsorozaton animátorok segítségével új “otthont teremtünk nekik! Átültetjük, névtáblát készítünk, majd egy iskolának, óvodának ajánljuk fel őket, ahol vidám környezetben tovább élhetnek és hozzájárulnak a tiszta levegőhöz. A felajánlás mellett, aki szeretné, haza is vihető a megmentett növényét!
 • RePlacc játszóház, ahol a már nem használt, hulladékká vált tárgyakból készülnek játékok, melyeknél újragondolták a hasznukat és értelmet adtak további létezésüknek varrással-festéssel, kalapálással-csavarozással. Az unalmas műanyag csúszdák ideje lejárt, válassz fenntartható megoldást!
 • Öko kézművesség, ugyanis nem minden szemét, ami annak látszik! A háztartásunkban képződött hulladéknak ítélt csomagolóanyagokból, elhasznált, rossz tárgyakból némi kreatív újragondolással kedves figurák, hasznos kis tárgyak, praktikus apró játékok készíthetők. Az öko-kézműves foglalkozásainkon ezt a szemléletváltást szeretnénk átadni a kicsiknek és nagyoknak. Az öko-kézműves foglalkozásokon minden alapanyagot biztosítunk, az elkészített tárgyak a foglalkozások végén hazavihetők.
 • Öko labirintus – állomásjáték, ami egy gyerekek számára tervezett játékos útvesztő. A derékig érő falak a gyermekeknek valódi izgalmakat nyújtanak, azonban felnőtt magassággal a kiút könnyen átlátható, így teljesen biztonságos.
 • Hulladék kiállítás, amelynek során a háztartásunkban keletkező mindennapi hulladéktípusok anyagaival, fajtáival és felhasználási, újrahasznosítási lehetőségeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A kiállítás területén interaktív játékok, bemutató táblák, színes oktató felületek vezetik végig játékosan a kicsiket és nagyokat a környezetvédelem mindennapi kérdésein.
 • Óriás kifestő vidékfejlesztés témakörben, melyhez mindenki hozzátehet egy kicsit a saját színezésével.
 • Smoothie készítés, melynek keretében a gyerekek a gyümölcsök és zöldségek szivárványos asztalánál saját maguk készíthetnek ízletes smoothie-kat, melyek finomak, egészségesek és csodaszépek. A kicsiket megtanítjuk a pohár díszítés csodáira, készíthetnek csillogó szívószál dekorációt és ehető díszeket, maguk készíthetik elő a gyümölcsöket és zöldségeket, melyből pillanatok alatt ízletes turmixokat varázsolhatnak. Szakértőnk segítségével izgalmas, vitamindús koktél készítés veszi kezdetét, amelyet később mindenki otthon is elkészíthet.

Színpadi műsoraink közül a gyerekeknek ajánljuk a LIM LOM mesét, ami környezetóvó bábos előadás kisiskolás és óvodás korosztály számára. Mesés környezetbe ágyazva beszélgetnek a gyerekekkel a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, tisztázzák és megmagyarázzák az ehhez kapcsolódó fogalmak jelentését és jelentőségét. Az érdeklődők előadásokat hallhatnak még a Gödöllői Egyetem előadóinak tolmácsolásában a vidékfejlesztést, valamint a környezetvédelmet érintő témakörökben. 

A roadshow további állomásai:

 • június 9. Kecskemét, Főtér
 • június 10. Debrecen, Nagyerdei Színpad előtti rendezvénytér
 • június 16. Nyíregyháza, Kossuth tér
 • június 23. Miskolc, Népkert vagy Szent István tér
 • június 30. Székesfehérvár, Csónakázó tó melletti parkoló
 • július 1. Kaposvár, Városliget
Következő Előző
Következő Előző

 

Share Button

Olvasson tovább

Csanádi Bálinté lett Bács-Kiskun megye feltörekvő borászata

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat közgyűlésén adták át a kitüntető oklevelet, mely tanúsítja, hogy melyik a …