2020 február 18 - kedd

Vietta Natural

Takács Attila kézműves szappankészítőnél tett látogatást június hónapban Vanyúr Arnold, az MNVH Baranya megyei területi felelőse.

Takács Attila eredeti szakmája autófényező, hosszú éveken át űzte magas szinten ezt a tevékenységet. 2013-ban kapott egy ismerősétől egy kézműves szappant, mely annyira megtetszett neki, hogy a hatására 2014-ben elvégzett egy Pécsett egy tanfolyamot. A szappan készítése számára először hobbinak indult, de egyre több ötlete támadt, mint formában,mint színben,mint összetételben.  Minél többet készített, annál több ötlete támadt, mígnem elkezdte családtagoknak, szomszédoknak, ismerősöknek ajándékozni, ahonnan pozitív visszajelzéseket kapott és ez örömmel töltötte el, hogy ily módon tudott másoknak jót tenni. Volt olyan családtagja, akinek az ekcémája enyhült, sőt el is múlott a kecsketejes szappantól. Egyre nagyobb kereslet lett a szappanok iránt, és egy idő után már megrendelésre is készítette őket.

Így alakult ki a Vietta  Natural Kézműves Szappan,mint egy kis vállalkozás. A Vietta név a Takács család tagjainak nevének rövidítését tükrözi. Hitvallása, ha már életünk céljává vált a tudatos életmód és táplálkozás akkor miért is ne legyen kézműves szappan a fürdőszobánkba,ami tisztítja a bőrünket,ápolja a lelkünket, avval hogy bőrünk meghálálja a törődést!

A szappanok természetes alapagyagokból készülnek, mentesek a mai kor mindenféle káros anyagaitól. A hozzávalókat gondosan válogatja a természetes alapanyagokból, a gyógynövényes alapanyagokat, ha teheti, ő termeszti, szedi, válogatja, főzetet készít belőle. A Vietta Natural szappanok alapanyagait tekintve gyógynövényeket és illóolajat tartalmaznak, és nem tartalmaznak tartósítószereket. Kézműves szappanai, annyiban térnek el a nagy áruházakban kapható tömegtermékektől, hogy az ő szappanjai kis műhelyben készülnek, és, mint készítő a szívét, lelkét beleadja azok elkészítésbe. Minden szappan a formából való kivétel után egyesével van felvágva, logózva, csomagolva.

Fél éves kortól bárki használhatja a termékeket. Takács Attila számára a legfontosabb a kézműves jelleg, ezért tudatosan figyel erre. A Vietta Natural szappanok között megtalálható a levendula szappan, ami nyugtató hatással bír, kecsketejes szappan ekcémára, pattanásos bőrre, ami úgy szárítja le a pattanást, hogy közben ápolja a bőrt, ezért nem húzódik, bőrradírozós kávés frissítő hatású és hámlasztó. A bársonyos bőrért készíti a Hévízi iszapos szappant citromfűvel. A wax lemosó sport szappan pedig a tiszta kezekért és waxmentes ruhákért készül. Továbbá kókusztejes szappan, intim szappan, csalános hajmosó szappan, borotvaszappan, narancsos, körömvirágos szappanok is vannak még a palettán. A legfőbb pedig a Négy Évszak Kollekció (Tavasz, Nyár, Ősz, Tél). A szappanok mellett egyéb természetes alapanyagokból is készít kozmetikai termékeket, úgymint deokat, tusfürdőket, ajakápolókat

A szappanjait a saját webáruházában forgalmazza, valamint megtalálhatóak még szépségszalonokban is, ahol kozmetikusok használják a problémás arcbőrre. Az indulás óta eltelt években számos helyen jelent meg a termékeivel, például budapesti Mesterségek Ünnepén a budai várban, a pécsi Zsolnay negyedben és a hagyományos Adventi Vásáron, a Szentlőrinci Gazdanapokon, különböző városnapokon és fesztiválokon, miként az összes, helyi, kozármislenyi rendezvényen, ahol már visszatérő vásárlói vannak. A kollekciót már kiszállították Clevelandbe, ahol kiállított termékként jelenik meg a magyar múzeumban.

2016-ban Magyar Kézműves Remek Díjat kapott a Négy Évszak Kollekciójára.

Aktív tagja és motorja a Kaptár Egyesületnek, mely főleg baranyai kézműveseket tömörítő, több évtizede működő csoport. Céljuk a kézműves hagyományok továbbadása és a még fellehető értékek óvása.

2018-ban elindította Takács Attila családjával közösen a kozármislenyi Művelődési Házban a Mokka Kultúrpresszót, mely egy kávézó, és törekszik a kultúra és művelődés előtérbe helyezésére. A vendégek különleges olasz kávék mellett pohárkrémekkel, pitékkel, süteményekkel, szendvicsekkel, jégkrémekkel lesznek is találkozhatnak. Rendezvényeink között szerepel workshopok megszervezése több témával, születésnapok, zsúrok, ünnepekhez fűződő partik. Terveik között szerepel egy kör létrehozása, amely heti rendszerességgel találkozik, kerekasztal beszélgetéseket folytat, mindig más-más témában.

Összegzésképpen megállapítható, hogy egy hobbiként indult tevékenység egy sikeres, egyedi vállalkozássá nőtte ki magát, melyben a közeljövőre nézve hatalmas potenciál van. Takács Attila munkájával, szellemiségével méltó képviselője a kézműves mesterségnek.

Vanyúr Arnold

MNVH Baranya megyei területi felelős

Következő Előző
Következő Előző
Share Button

Olvasson tovább

A mezőtúri zártkertek közcélú, komplex mezőgazdasági és infrastrukturális fejlesztése

Jelenleg a mezőtúri járás külterületén található tanyák, zártkertek infrastruktúrája közepesnek mondható, számos ingatlanon a mai …