2022 augusztus 12 - péntek

Augusztus utolsó szombatján kerül megrendezésre a IV. SÀROSD KAPA-KUPA

Az egyetlen motorsport kategória, amely bárki számára lehetővé teszi a versenyzést! Csak a benzingőz szeretetére és egy kiskocsival szerelt kapálógépre van szükséged ahhoz, hogy elhódítsd a KAPA-KUPÁT, a vele járó elismerést és az értékes díjakat.

A verseny célja, hogy a mindennapokban használt robikapát bemutassa egy olyan oldaláról, amiről mindenki azt gondolja képtelenség. A mezőgazdaság legkisebb robbanó motoros gépe, ami a vidéki élet elengedhetetlen kelléke bizony versenyzésre termett. A kapáló gép gumikerékkel és kis kocsijával szerelve alkalmas az ilyen kihívásra.

A Sárods Kapa-Kupa Kapálógép Motorsport Egyesület keresi a legjobb gépet, valamint legrátermettebb hajtóját. A versenypályán természetesen a leggyorsabb versenyzők érhetnek fel a csúcsra, és így beírhatják a nevüket a motorsport nagykönyvébe. A gyorsaság mellett az ügyességükre is szükség van, hiszen a pályán olyan akadályok kerülnek elhelyezésre, melyek leküzdéséhez elengedhetetlen az indulók leleményessége is.

A versenygépek már a második évben komoly változásokon estek át, mind esztétikailag, mind technikailag. Az indulók minden lehetőséget megragadtak, hogy plusz lóerőket csikarjanak ki a kapálógépekből, igazi furfangos technikai megoldásokat vonultatnak fel, így a rajtvonalhoz igazi sufnituning gépek állnak.

Jövőbeni cél, hogy a Mezőgazdasági szakiskolák diákjai is megmérettessék magukat a viadalon, ezzel is visszaadva a szakma tekintélyét, hírnevét. Gyakorlati óráikon elkészült géppel képviselnék iskolájukat, jó hírét víve intézményüknek.

Elmondható, hogy a motorsport legolcsóbb kategóriáját hozta létre a Sárosd Kapa-Kupa Kapálógép Motorsport Egyesület, amiben az indulók kiélhetik szakmai tudásukat, kreativitásukat, barkácsolási vágyukat, mindezt a saját garázsukban, műhelyükben “fillérekből”.

A rendezvényen találkozhatnak egymással a mezőgazdasági kisgépek szerelmesei. Az eszmecserék közben ötletek születnek, vagy cserélnek gazdát. Csak  úgy, mint a régen keresett alkatrészek…

Hogy a versenyt az országból idelátogatóknak még színesebbé és szakmailag még tartalmasabbá tegyék, szeretnék, ha minél több szakmai kiállító megtisztelné rendezvényüket, így remek lehetőség nyílhat a kereslet és kínálat találkozására, az újdonságok bemutatására, a leendő vásárlók személyes meggyőzésére.

Mivel a benzingőz és a magas adrenalin 100 %-ban garantált, természetesen kísérő programokkal színesítik a napot, hogy minden korosztály jól szórakozzon Sárosdon, és rengeteg élménnyel legyen gazdagabb..

A verseny nagyfokú érdeklődését mi sem bizonyítja jobban mint hogy a nevezési határidő előtt két héttel már elfogytak a szabad rajthelyek. 51 versenykört  láthatnak a kilátogató érdeklődők, és izgulhatják végig kedvencük, barátjuk, rokonuk futamát!

A versenyzők 11 megye, 29 településéről érkeznek és  45 db versenygépet fognak a Boxutcában leparkolni. A Kapa-Kupa Motorsport Egyesület tagjai az idei évre is izgalmas versenypályát alakítanak ki, melyen a kihelyezett akadályok mókásan mutatnak rá a vidéki élet szépségeire.

A rendezvény fő gerince a kapáló gépek versenye adja, de természetesen mindenki számára tartalmas programot álmodtak meg a szervezők, így kerti gép kiállítás, Fűrész Mánia bemutató, Láncfűrészes Fafaragás, kézműves vásár, gasztroudvar, gyermekprogramok, sétarepülés is színesíti a napot!

Természetesen a futamok állandó szakkommentátora idén is Lorán Barnabás Trabarna lesz. A nap zárásként Akusztikus Kertiparty-val lehet lazítani a verseny okozta izgalmakon, melyen Tóth Szilárd – Pál Csaba Elvis – Vinkler Tesók szórakoztatják a vendégeket….

A szervezők mindenkit szeretettel várnak IV. Sárosd Kapa – Kupára 2018. augusztus 25-én Sárosdon.

Az eseményről részletes információt itt talál.

Következő Előző
Következő Előző
Share Button

Olvasson tovább

Éltessük a helyit, éltessük az igazit!

Október 2. és 4. között rendezik meg a XII. Őszi Helyi Termék Ünnepet Kecskeméten a …