2018 szeptember 26 - szerda

Augusztus utolsó szombatján kerül megrendezésre a IV. SÀROSD KAPA-KUPA

Az egyetlen motorsport kategória, amely bárki számára lehetővé teszi a versenyzést! Csak a benzingőz szeretetére és egy kiskocsival szerelt kapálógépre van szükséged ahhoz, hogy elhódítsd a KAPA-KUPÁT, a vele járó elismerést és az értékes díjakat.

A verseny célja, hogy a mindennapokban használt robikapát bemutassa egy olyan oldaláról, amiről mindenki azt gondolja képtelenség. A mezőgazdaság legkisebb robbanó motoros gépe, ami a vidéki élet elengedhetetlen kelléke bizony versenyzésre termett. A kapáló gép gumikerékkel és kis kocsijával szerelve alkalmas az ilyen kihívásra.

A Sárods Kapa-Kupa Kapálógép Motorsport Egyesület keresi a legjobb gépet, valamint legrátermettebb hajtóját. A versenypályán természetesen a leggyorsabb versenyzők érhetnek fel a csúcsra, és így beírhatják a nevüket a motorsport nagykönyvébe. A gyorsaság mellett az ügyességükre is szükség van, hiszen a pályán olyan akadályok kerülnek elhelyezésre, melyek leküzdéséhez elengedhetetlen az indulók leleményessége is.

A versenygépek már a második évben komoly változásokon estek át, mind esztétikailag, mind technikailag. Az indulók minden lehetőséget megragadtak, hogy plusz lóerőket csikarjanak ki a kapálógépekből, igazi furfangos technikai megoldásokat vonultatnak fel, így a rajtvonalhoz igazi sufnituning gépek állnak.

Jövőbeni cél, hogy a Mezőgazdasági szakiskolák diákjai is megmérettessék magukat a viadalon, ezzel is visszaadva a szakma tekintélyét, hírnevét. Gyakorlati óráikon elkészült géppel képviselnék iskolájukat, jó hírét víve intézményüknek.

Elmondható, hogy a motorsport legolcsóbb kategóriáját hozta létre a Sárosd Kapa-Kupa Kapálógép Motorsport Egyesület, amiben az indulók kiélhetik szakmai tudásukat, kreativitásukat, barkácsolási vágyukat, mindezt a saját garázsukban, műhelyükben “fillérekből”.

A rendezvényen találkozhatnak egymással a mezőgazdasági kisgépek szerelmesei. Az eszmecserék közben ötletek születnek, vagy cserélnek gazdát. Csak  úgy, mint a régen keresett alkatrészek…

Hogy a versenyt az országból idelátogatóknak még színesebbé és szakmailag még tartalmasabbá tegyék, szeretnék, ha minél több szakmai kiállító megtisztelné rendezvényüket, így remek lehetőség nyílhat a kereslet és kínálat találkozására, az újdonságok bemutatására, a leendő vásárlók személyes meggyőzésére.

Mivel a benzingőz és a magas adrenalin 100 %-ban garantált, természetesen kísérő programokkal színesítik a napot, hogy minden korosztály jól szórakozzon Sárosdon, és rengeteg élménnyel legyen gazdagabb..

A verseny nagyfokú érdeklődését mi sem bizonyítja jobban mint hogy a nevezési határidő előtt két héttel már elfogytak a szabad rajthelyek. 51 versenykört  láthatnak a kilátogató érdeklődők, és izgulhatják végig kedvencük, barátjuk, rokonuk futamát!

A versenyzők 11 megye, 29 településéről érkeznek és  45 db versenygépet fognak a Boxutcában leparkolni. A Kapa-Kupa Motorsport Egyesület tagjai az idei évre is izgalmas versenypályát alakítanak ki, melyen a kihelyezett akadályok mókásan mutatnak rá a vidéki élet szépségeire.

A rendezvény fő gerince a kapáló gépek versenye adja, de természetesen mindenki számára tartalmas programot álmodtak meg a szervezők, így kerti gép kiállítás, Fűrész Mánia bemutató, Láncfűrészes Fafaragás, kézműves vásár, gasztroudvar, gyermekprogramok, sétarepülés is színesíti a napot!

Természetesen a futamok állandó szakkommentátora idén is Lorán Barnabás Trabarna lesz. A nap zárásként Akusztikus Kertiparty-val lehet lazítani a verseny okozta izgalmakon, melyen Tóth Szilárd – Pál Csaba Elvis – Vinkler Tesók szórakoztatják a vendégeket….

A szervezők mindenkit szeretettel várnak IV. Sárosd Kapa – Kupára 2018. augusztus 25-én Sárosdon.

Az eseményről részletes információt itt talál.

Következő Előző
Következő Előző
Share Button

Olvasson tovább

KECSKEMÉT 650. –Helyi Termék Ünnep –Ünnepeljük közösen Kecskemét Város fennállásának 650. éves évfordulóját!

Kecskemét Város fennállásának 650. éves évfordulójához kapcsolódóan kerül megrendezésre a “Kecskemét 650 – Helyi Termék …