2020 május 27 - szerda

Az idén is gazdag programkínálattal készülnek a térségi települések a Hírös Hét Fesztiválra

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a kistérségi települések összefogása révén immár 21 éve nagy figyelmet fordít arra, hogy megismertesse és megszerettesse a helyben megtermelt kiváló minőségű élelmiszereket, valamint az egyedi kézműves termékeket a látogatókkal.

Ennek fő helyszíne a Hírös Hét Fesztiválon, 2018. augusztus 19-től 26-ig Kecskeméten megrendezésre kerülő Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és az Aranyhomok Portéka Térségi Tanyai Termék és Kézműves Vásár. Idén a Hírös Forrás szökőkút környéke ad helyet a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításnak, ahol a térség 19 települése mutatkozik be egy nagyszabású térségi seregszemlén több mint 100 értékesítővel és kiállítóval. Az Aranyhomok Portéka Térségi Tanyai Termék és Kézműves Vásár a Kecskeméti Városháza előtti téren várja az érdeklődőket. Az Aranyhomok Portéka térségi kézműves termékek és ajándékok az egész kiállítás ideje alatt megvásárolhatók.

A kiállítás megrendezésével legfőbb szándékuk, hogy a látogatók megismerjék a környező települések értékeit, sokszínű kulturális és turisztikai kincseit, vonzerőit, azokat a helyi és térségi gazdákat, kézműveseket, akik minőségi, biztonságos, e tájegységre jellemző alapanyagokból készült és egyedi termékeikkel magasabb kulináris és esztétikai élményt nyújtanak tudatos vásárlóiknak.

A rendezvény idei újdonsága, hogy 2018. augusztus 22-én szerda 17:00 kezdettel a Hírös Forrás szökőkúttól, a Lakiteleki Tűzoltózenekar kíséretében indul a térségi települések zenés felvonulása, menettánca. 17:30 órától pedig a nagy színpadon kerül megrendezésre a Kecskemét térségi települések gálaműsora.

Idén 19. alkalommal rendezik meg 2018. augusztus 22-én szerdán 10:00 órától a Kecskeméti Városháza Dísztermében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórumot. A fórum témája a 2014-2020-as Európai Uniós időszak gazdákat érintő kérdései. Fővédnök Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár.

A kiállítást megelőzően meghirdették a IV. Aranyhomok Térségi Lekvárversenyt, melyre szép számmal érkeztek nevezések, 19 jelentkezőtől összesen 63 db. A beérkező lekvárok szakmai zsűrizése megtörtént, 3 kategóriában 3 nyertest választottunk. A díjazottak eredményhirdetésére 2018. aug. 24. pénteken 17:00 kerül sor.

Ezúttal is érdemes lesz kilátogatni a fesztiválra, szeretettel várják kedves vendégeinket!

www.aranyhomok.hu

www.hiros7.hu

www.facebook.com/akegyesulet

Következő Előző

T+ęrs+ęgi Programf+-zet H+şr+Âs H+ęt

T+ęrs+ęgi g+ílam+-sor H+şr+Âs H+ęt

Megh+şv+- Mez+Ĺgazdas+ígi +ęs Vid+ękfejleszt+ęsi F+-rumra

hhet2018_telepulesi_bemutatkozasok

2018 t+ęrs+ęgi programaj+ínl+-
Következő Előző

 

 

Share Button

Olvasson tovább

Új, ingyenes portál köti össze a mezőgazdasági termelőket a vevőkkel

A piaci kereslet és kínálat összekapcsolása érdekében az Agrárminisztérium, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. …