2018 november 18 - vasárnap

LEADER szemináriumon vett részt az MNVH

Október 15 és 16-án, az osztrák Ruszt városában került megrendezésre a LEADER szeminárium a Helyi Akciócsoportok, az Irányító Hatóságok és a Nemzeti Vidéki Hálózatok képviselőinek részvételével.

A szeminárium feltárta a LEADER aktuális és jövőbeli szerepét, beleértve annak hozzáadott értékét a különböző tematikus területeken, valamint azt, hogy hol és hogyan járulhat hozzá szélesebb körben a fenntartható fejlődéshez.

Központi téma a LEADER megközelítés sikerkulcsai, a hozzáadott értéke, a CLLD-LEADER megvalósítása, a “multifund/többalapúság” alkalmazhatósága, valamint a KAP 2021-ben előirányzott változásai. A rendezvény során több jó gyakorlat bemutatására is sor került.

A szervezők tanulmányúttal, és a délutáni órákban vitaindító előadásokkal készültek.

A szemináriumot az Osztrák Fenntarthatósági és Idegenforgalmi Minisztériummal, az osztrák Vidéki Hálózati Támogató Egységgel és a Nordburgenland Plus Helyi Akciócsoportokkal együttműködve szervezte.

Következő Előző
Következő Előző

Share Button

Olvasson tovább

Farkas-féle fűszerpaprika

A Farkas-féle különleges minőségi fűszerpaprika előállítását családi gazdálkodóként, valós családi összefogás keretében végzik. A család …