2019 szeptember 19 - csütörtök

Megalakult az MNVH elnöksége

Megalakult a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) elnöksége, amelynek célja a vidékfejlesztésben érdekelt összes kormányzati, gazdasági és civil szereplő tevékenységének összehangolása, a vidék társadalmi-gazdasági fejlődésének, és felzárkóztatásának elősegítése, a támogatási források hatékony felhasználásával.

A Hálózat elnökségi alakuló ülését február 13-án, Csopakon tartotta. Az ülés legfontosabb célja, az új elnökség megalakulása, az elnökségi tagok kinevezése és az elkövetkező időszak cselekvési tervének megfogalmazása volt.

 

A jelenlevőket Kis Miklós Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár és Sáringer-Kenyeres Tamás, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnöke köszöntötte.

Az ülést megtisztelte jelenlétével dr. Nagy István, agrárminiszter, aki kihangsúlyozta, a vidékfejlesztésben felmerülő új, fontos kérdésekre a szakma minden területét lefedő, felkészült MNVH elnökség adja meg jövőben a választ. Fontos szempont a vidéki pluralizmus és sokszínűség megtartása, mely országunkat formálja, és büszkeséggel tölti el a keményen dolgozó vidéki embereket. Ez a sokszínűség és munkabírás jellemzi a megalakuló elnökséget is. Az elnökség tagjai, egyben a vidék és saját térségeik nagykövetei, akik segítenek megfogalmazni a vidék szükségleteit és döntéseikkel megoldást találni a helyben élők problémáira.

Kis Miklós Zsolt államtitkár úr kihangsúlyozta, hogy minden ötletet és programtervet örömmel fogad a Hálózat, rossz gondolat nincs, a kérdés milyen mértékben tud az adott ötlet hozzájárulni a vidék felemelkedésére. Felhívta a figyelmet arra, hogy az elnökség dönt a Cselekvési Tervben elfogadott pontok végrehajtásáról, a szakmai elképzelések kivitelezéséről, valamint a nemzeti programok és szakmai rendezvények támogatásáról is.

Sáringer-Kenyeres Tamás köszöntötte az új elnökséget és megköszönte, hogy munkájukkal hozzájárulnak a Hálózat működtetéséhez. Kihangsúlyozta, az elmúlt két év a gondos tervezés, programkészítés és építkezés időszakával telt. A jól elvégzett munka eredménye látszik a Hálózat folyamatosan növekvő méretén és ismertségén. Erről az alapról folytatva– mint mondta – szép eredményeket fog majd elérni a Hálózat az Agrárminisztérium támogatásával.

Szakács Áron László, a Széchenyi Programiroda ügyvezetője megerősítette miniszter úr szavait, az MNVH sikereinek feltétele a rugalmas, hatékony feladat végrehajtás, melyhez a Széchenyi Programiroda meg tudja teremteni a megfelelő körülményeket, biztosítani tudja az Állandó Titkárság működésének személyi és tárgyi feltételeit, és szervezeti egységeivel aktívan tudja segíteni az titkárság adminisztratív feladatainak ellátását.

Weidel Walter a Hálózat Főtitkára köszöntötte az új elnökséget, bemutatta az Állandó Titkárság tevékenységét és kihangsúlyozta, hogy az MNVH készen áll a formálódó nagy ívű programok végrehajtására.

Kis Miklós Zsolt államtitkár úr felhívta a figyelmet arra, hogy több programmal sikerült támogatni a legfontosabb célkitűzések elérését, melyek közé tartozik a fiatalok megtartása vidéken és az agrárium népszerűsítése, továbbá kihangsúlyozta, hogy azt a fajta koordinációt, ami ahhoz szükséges, hogy az egyes szakosztályok, szakmai szervezetek és a legkisebb gazdasági szereplők egymásra találjanak és együttműködjenek, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat meg tudja teremteni.

 

Új elnökség tagjai:

dr. Estók János

dr. Kőrösmezei Csaba

dr. Pető Péter

Ékes József

Horváth Zsolt

Huszár Attila

Juhász Rudolf

dr. Konrád Istvánné

Lehel László

Luzsi József

Majthényi Tamás

Obreczán Ferenc

Sáringer-Kenyeres Tamás

 

 

Share Button

Olvasson tovább

Székesfehérvári Királyi Napok – Népművészeti Fesztivál

Gazdag program várta augusztus 20-án a fehérvári belvárosban a vendégeket. A Népművészeti fesztiválon öt néptáncos …