2020 augusztus 11 - kedd

Nemzetközi Kutyakozmetikus Verseny és Magyar kutyafajta bemutató

A tavalyi siker után immár hagyományt teremtve második alkalommal került megrendezésre 2019. július 27-28.-án az E.G.A. Gold Dog Grooming Show elnevezésű Magyar Kutyafajta Bemutató és Nemzetközi Kutyakozmetikus Verseny a Csömöri Sportcsarnok és Szabadtéri Sportközpontban, ahol Hálózatunk is megjelent. A rendezvény lehetőséget teremtett a szakmán és társszakmákon belüli kommunikációra valamint népszerűsítette és közelebb hozta a hungarikumnak számító magyar kutyafajtákat a közönséghez, és a helyes tartástechnológiák oktatásával hozzájárult a szeretett magyar kutyafajtáink állományának fenntartásához és fejlesztéséhez.

Az E.G.A. (Europen Grooming Association) a kutyakozmetikusok legnagyobb európai szervezete, és így az általuk megrendezett kutyakozmetikai versenyek a legelismertebbek és rendkívül magas színvonalat képviselnek nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt. A magyarországi verseny megrendezési jogosultságát a Magyar Kutyakozmetikus Móka Egyesület nyerte el, és a bírák világszerte elismert szaktekintélyek voltak, többek között: Umberto Lehmann az E.G.A elnöke, Chiara Piccionetti a F.N.T (Federazione Nazionale Toelettatori) szervezet elnöke, Ilse Kleton, Holland E.G.A bíró, kiállító , handler. A modell Dog kutyanyírásának szakértője, Emília Diaz A legrangosabb európai versenyek szervezője, E .G.A. alapító tagja, Poscheriender Molnar Krisztina az E.G.A. egyedüli magyar képviselője, spániell szetter kategóriájának bírója és körünkben üdvözölhetjük a szervezet titkárát kategóriájának bírója és körünkben üdvözölhetjük a szervezet titkárát Luisa Lehmannt.Luisa Lehmannt. A bírák, a versenyzők és a látogatók is mind megelégedettséggel és elragadtatással fogadták versenyt, és a rendezvény sikerességét az is egyértelműen bizonyítja, hogy nem csak a magyar, hanem még az olasz sajtóban is beszámoltak róla.

A verseny egyik célkitűzése az volt, hogy népszerűsítse az országban őshonos kutyafajtákat, mint a Komondor, Agár, Puli, Pumi és a látogatók a bemutatókon keresztül megismerjék akár az ápolásukkal, tartásukkal kapcsolatos tudnivalókat, ezzel is elősegítve ezeknek a fajtáknak az itthoni terjedését, és megbecsülését. Továbbá a verseny résztvevői számára lehetőséget adott a magasabb szakmai elismertségre.

A tenyésztők, és fajtaszakértők pozitív visszajelzései alapján a rendezvény elérte ezt a célját, hiszen sokan érdeklődtek tőlük, és kaptak előjegyzéseket is. A fajta bemutatók pedig lehetőséget teremtettek arra, hogy külföldön is terjeszthetővé váljanak ezek a hungarikumnak számító magyar kutyafajták ezáltal népszerűsítsék a magyarság kultúráját, értékeit is. A magyar versenyzők csodás díjakkal, hazai és külhoni elismertséggel és ismertségekkel gazdagodtak, és erőfeszítéseik méltán kaptak elismerést.

 

Képek forrása: Kuttner Adam Photography

 

 

Share Button

Olvasson tovább

Pályázati lehetőség kerékpárosbarát fejlesztésekre

Az Érték és Minőség közösségi marketing program turisztikai célú továbbfejlesztése címmel jelent meg a Balaton …