2020 július 5 - vasárnap

Prémium Choco

Benkő Zsolt az MNVH Csongrád megyei területi felelőse felkereste a székkutasi székhelyű, Prémium Choco Kft. üzemét és üzletét. Nem hétköznapi, hogy egy kistelepülésen csokoládé készítő üzemet hozzanak létre, de ez 2015-ben, itt mégis megvalósult. A csokoládé készítés rejtelmeit, Dani Róbert tulajdonos, üzemvezető mutatta be.

Ő maga élelmiszeripari mérnökként, édesipari gyakorlattal rendelkezik. Jelenlegi tevékenységét, a kézzel készített csokoládék előállítását, 2011-ben Szegeden kezdte, akkor még bérelt helyiségben. A 2012-ben meghirdetett, vállalkozás fejlesztési tárgyú, Leader pályázat biztosította a lehetőséget és a forrást arra, hogy zöldmezős beruházásként, egy új csokoládé készítő üzemet hozzanak létre. Székkutas Községben sikerült olyan ingatlant találni, mely elhelyezkedése és a terület nagysága miatt alkalmasnak bizonyult a telephely tekintetében, mindez, a helyi önkormányzat közreműködésével valósult meg. A beruházás során kialakítottak egy 120 m2-es épületet, csokoládé műhellyel, irodával, raktárral, szociális helyiségekkel. A fő szezonban, szeptembertől-decemberig 6-7 fő dolgozik az üzemben. 2017-ben, Gyakornoki pályázatnak köszönhetően, 2 fő munkavállaló került felvételre, egy cukrász és egy eladó. Így lehetőség nyílt, egy üzlethelyiség megnyitására is, melyben saját termékeiket értékesítik.

A Prémium Choco, mint ahogy a neve is jelzi, kizárólag kiváló minőségű, belga csokoládé felhasználásával, prémium minőségű termékeket, bonbonokat, trüffeleket, táblás csokoládékat készít. Törekszenek arra, hogy csokoládéik formai megjelenésüket és alapanyagaikat tekintve is különleges élményt nyújtsanak. A felhasznált étcsokoládéik kakaótartalma minimum 67%, de előfordul 73-74% kakaó tartalmú is, melyek még kifinomultabb ízvilágot képviselnek. Tejcsokoládéik kakaótartalma minimum 39-44%, enyhén karamellás zamatúak, így kategóriájukban egyedülállók.

Minden egyes csokoládé minőségi alapanyagból, egyedileg kézzel készül és kerül becsomagolásra, így garantált minden vevő számára a minőség. Termékeik közül a pálinkás bonbonok meghatározóak, melyek a Dél-alföldi régióból származó, prémium minőségű párlatokból készülnek. Különlegességük abban áll, hogy a likőr 35% pálinkát tartalmaz, ennek köszönhetően a párlatok zamata páratlan ízélményt nyújt az őt körülvevő cso­ko­lá­dé­val harmonizálva. A jelenlegi fogyasztói trend, az étcsokoládék fogyasztása felé tolódott el, ez a termelésük 60-70%-át fedi le.

Széles körű marketing tevékenységet folytatnak, mely magában foglalja például az édesség és desszert boltokban, pincészetekben való megjelenést, illetve kézműves vásárokon, rendezvényeken is megtalálhatóak termékeik, Szolnoktól kezdve, Pécsen keresztül, egészen Budapestig. Aktívak a közösségi médiában, mely állandó jelenlétet és aktivitást biztosít. Termékeiket saját webáruházukon keresztül is forgalmazzák. A nagy piaci versenyben kizárólag a jó marketinggel és kiváló minőségű termékekkel lehet sikereket elérni. Az eddigi tapasztalatokra építve, a jövőre is gondolnak, mivel a szomszédos telken, egy új csokoládé üzem építése van folyamatban. A beruházás közel 500 millió Ft pályázati támogatásból, hasonló összegű önerő felhasználásával valósul meg, a tervek szerint, az év végére. 4-5 hónap próbaüzem után, a jövő évi szezonra elindul a csokoládé készítése, komolyabb mennyiségben. A várható napi késztermék előállítás elérheti majd a 4 tonnát. Ezt a munkát, műszakonként 15 fő munkavállaló fogja elvégezni. Az új üzemben kakaóbab feldolgozására is készülnek. A közel 1000 m2-en, csokoládé gyártó, formázó, mártó gépsor kerül beállításra és automata, töltött csokoládé gyártó berendezést is befognak üzemelni.

Nem a csokoládé készítés fő szezonjában kerestem fel az üzemet, de az üzemvezető jóvoltából, egy rövid bemutatóban így is részem volt. Csokoládé vásárlás és rendelés után, új tapasztalatokkal távoztam, mely igazán különleges csokoládé termékek készítésébe engedett bepillantást.

További információ: http://www.premiumchoco.hu 

 

Képek forrása: premiumchoco.hu

 

 

Share Button

Olvasson tovább

Jász-Nagykun-Szolnok megye kosarában Lilla Mézei

Kun Lilla, a kisgyermekes, fiatal tanyagazda hölgy méhegészségügyi felelősként és méhészmesterként segíti a Jász-Nagykun-Szolnok megyében …