2019 augusztus 24 - szombat

Átadták a Zöld IKSZT játék okleveleit

A Föld napján adták át a Zöld IKSZT szemléletformáló játék első három helyezettjének elismerő díjait. A két héten át zajló versenyben több mint ötven Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér vett részt.

2016. április 21-én, a Föld napja – VI. Tudományfesztiválon Sáringer-Kenyeres Tamás, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) elnöke és Eperjesi Tamás, a Herman Ottó Intézet főigazgató-helyettese adta át a Zöld IKSZT szemléletformáló játék első három helyezettjének járó okleveleket.
Az MNVH tájékoztatási végpontjaiként működő több mint 460 Integrált Közösségi és Szolgáltató Térből (IKSZT-ből) közel ötven vett részt a játékban, amely a természeti és kulturális értékek, egyedi tájértékek feltárását, rendszerezését és a települési értéktárak létrehozását is célozta.
A megmérettetésben részt vett csapatok elmondták, hogy a két héten át tartó szemléletformáló program feladatai a lelkes résztvevőket egy valódi csapattá kovácsolták össze. Valamennyi játékos nagyon élvezte és hasznosnak találta a kreativitást és összefogást igénylő feladatokat, amelyekből további ötleteket is meríthettek.
A Zöld IKSZT játék kiírásának megfelelően, a programsorozat első helyezettje a Herman Ottó Intézettel együttműködve készítheti el a saját értékfelmérését, továbbá a felmért értékeket népszerűsítő kisfilmet.

Forrás: Herman Ottó Intézet

 

Share Button

Olvasson tovább

Tiszacsegei Halászlé Fesztivál

Az idén július 6-án 12. alkalommal került megrendezésre a Tiszacsegei Halászlé Fesztivál. Hajdú-Bihar Megye egyetlen Tisza-parti …