2021 február 25 - csütörtök

Összefogás Békésben: ötmilliós védekezési alapot hoztak létre

Új weboldalt hozott létre a Békés Megyei Önkormányzat azzal a céllal, hogy össze kössék azokat, akik segítségre szorulnak azokkal, akik segítséget tudnak felajánlani Békés megyében, a koronavírus-járvány idején. A Békés Megyei Önkormányzat vállalta a koordinálását is ennek a nemes kezdeményezésnek.

A megyei Önkormányzat első lépésként létrehozta a https://bekesmegyeosszefog.hu oldalt. Az oldal két irányába vezeti az érdeklődőket, annak megfelelően, hogy segítségre szoruló keresi fel vagy olyan személy, aki segítséget ajánlana fel.

Eddig több, mint háromezren látogatták és hatszázan osztották meg a megyei weboldalt, 60 ember, illetve szervezet már önkéntes felajánlással élt az oldalnak köszönhetően. A felajánlók többnyire önkéntes munkával tudnak segíteni, elsősorban az idős és a krónikus betegeknek, ez bevásárlást, gyógyszerkiváltását, csekkek befizetését jelenti elsősorban, emellett szállításban, véradásban, tanításban és korrepetálásban ajánlottak fel segítséget.

A Békés Megyei Önkormányzat saját forrásaiból létrehozott egy járványügyi védekezési alapot, ezt az 5 millió forintot egy alszámlán helyezték el, amelyre további pénzadományokat várnak. Elsők között a Békés Megyei Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetségen keresztül a gyulai és a szeghalmi tűzoltóságot támogatják 660 ezer forintértékben, asztalok, székek és ágybetétek beszerzésére nyílik lehetőség a számukra.

Forrás: Brlázs Róbert, Békés megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

Éltessük a helyit, éltessük az igazit!

Október 2. és 4. között rendezik meg a XII. Őszi Helyi Termék Ünnepet Kecskeméten a …