2021 március 7 - vasárnap

A kőtelki cselekvő közösség összefogása

Kőtelek Önkormányzata, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Esély Szociális Közalapítványa és a Debreceni Egyetem a CoSIE Horizont 2020 programban kísérleti jelleggel megcélozta a háztartásgazdálkodási tevékenységet folytató családok fejlesztését. A járványhelyzetben a lakosok szorosan összefogtak, közös erővel segítik egymást.

A nemzetközi programban jelenleg 10, méhészettel foglalkozó kőtelki család vesz részt, akik kollektíven szereztek be mézadagoló- és csomagoló berendezést. Tették mindezt a célból, hogy fejlesztéssel minőségi és mennyiségi növekedést tudjanak elérni illetve közös arculattal tudjanak a piacon megjelenni.

Miután a járvány felütötte a fejét Lovász Tibor polgármester közbenjárásával mintegy 300 üveg mézet osztottak szét a méhészek a településen élő 65 év felettiek számára. Az üvegeket a lakosok a saját háztartásukból gyűjtötték össze és ajánlották fel. A termék kiszállítását az önkormányzat dolgozói és a helyi polgárőrök közreműködésével végezték.

Jelenleg a kőtelki mentőállomás látja el Nagykörű, Csataszög, Tiszasüly, Hunyadfalva apró települések egészségügyi ellátását is. Nemes felajánlók segítségével, ózongenerátorral gazdagodott az intézmény, amelyet a mentőautók fertőtlenítésére használnak. Az eszköz azonnali beszerzésében a Kőteleki Polgárőr Egyesület segédkezett. A szomszédos falvak lakosai hálájuk jeléül közös élelmiszer-és fertőtlenítőszer csomagot adományoztak a mentőtiszteknek. A Kőtelek Roma Önkormányzat koordinálásával maszkokat varrtak és jutottak el a lakosok részére.

Forrás: Barancsi Ágnes, Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

Főmenü – új gasztroműsor indul Széll Tamással és Anger Zsolttal

Karácsony másnapján indul a Főmenü, a Duna Televízió vadonatúj gasztroműsora. December 26-tól szombatonként 17 órától …