2020 július 11 - szombat

Hegyesi Éléstár

A Hegyesi Éléstárat, egy fiatal agrármérnök, Deák Szilvia működteti, aki a járványügyi korlátozások idején is folytatta termékei árusítását. Oldalán rendszeresen beszámol a gazdaságában történtekről, akár a tartott állatokkal, akár az elkészített termékekkel kapcsolatban.

A Makói járásban fekvő Királyhegyesen működteti kisgazdaságát, Deák Szilvia, aki jersey tehenek és szaporulatuk tartásával foglalkozik. Kialakította a Hegyesi Éléstár márkanevet és az előállított, magas minőségű tehéntejből, kézműves tejtermékeket, sajtokat, vajat, túrót, joghurtokat állít elő.

Az elmúlt években termelői tevékenysége mellett, fokozatosan alakította ki vásárlói körét, illetve a közösségi médiában a követői számát, amely több ezer főt számlál. Oldalán rendszeresen beszámol a gazdaságában történtekről, akár a tartott állatokkal, akár az elkészített termékekkel kapcsolatban.

A járványt megelőzően, sajtmustrákat szervezett, amelyekre jelentkezők, rendszeres vásárlókká váltak, így a karantén időszakban is támaszkodhatott rájuk. Kialakított egy házhozszállítási rendszert. Hetente megjelöl egy időpontot, általában szombat estét, és eddig a dátumig lehet leadni a rendelést.

Ezeket a megrendeléseket, a következő hétfőn házhoz szállítja. Mindezzel pótolni tudta a rendszeres piacok és a korábbi megrendelések elmaradását. A közösségi média adta felületet kihasználva, folyamatos a vásárlókkal való kapcsolattartás és vásárlói tájékoztató.

Forrás: Benkő Zsolt, Csongrád megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

Fitt Lekvár: nem csak jó, de finom is

Kungli Ferenc vállalkozása árutermelő ültetvénynek indult, a működést azonban a kiszámíthatatlanul alakuló felvásárlási árak, valamint …