2020 július 11 - szombat

Maszlik Családi Gazdaság – Házhoz visszük a megrendelt termékeket!

A Középső-Cserhát szelíd lankáin, a palóc föld szélén, a Szente-patak völgyében helyezkedik el a családi gazdaság. Mezőgazdasági vállalkozásukat 1991-ben növénytermesztéssel kezdték, majd 1999-ben állattenyésztéssel bővítették ki. Éveken át fő profiluk a tejtermelés volt, majd 2007-ben elindították tejes autójukat, amellyel a környékben közvetlenül értékesítik termékeiket.

Legfontosabb céljuk, hogy a teljes termelési folyamatot kézben tartva „a földtől az asztalig” mindent megtermeljenek. A sajtüzem nagyasszonya Ágnes, irányítja az egész folyamatot, beszerzi a gyümölcsöket a joghurtokba és előkészíti, hogy alkalmas legyen az ízesítésre. Nem használnak mesterséges színezéket, adalékot, a gyümölcsjoghurtokban valódi gyümölcs van.  Ma már a gyerekek is kiveszik részüket a munkából; Anna a lányuk a marketinggel foglalkozik, hiszen nagyon fontos, hogy a termékek eljussanak a vevőkhöz. Valamint ő szervezi a vásárokra, piacokra kijutást is: az OMÉK állandó, rendszeres visszatérő kiállítói.

A családi vállalkozásban 100-110 tehenet fejnek, az időjárástól és a takarmányozástól függően napi 1500-2000 liter tejet termelnek. Ennek nagy részét 2013-ban megépített tejüzemük dolgozza fel, saját maguk értékesítik.

A koronavírus helyzet miatt át kellett alakítani a szokásos, jól bevált értékesítési formákat. Szinte egy hét leforgása alatt kitalálták és felépítették a Facebook-on keresztül működő megrendelést és házhoz szállítást.

Maszlik Anna, a család marketingért felelős tagja eleinte nem hitt abban, hogy az internet adta lehetőséggel a Nógrád megyeiek élni fognak, de ennek ellenkezője történt, sorra érkeztek be a megrendelések. Többféle megoldást is kínáltak: rendeléseket minden héten hétfőn, kedden és szerdán tudják leadni az űrlapon, vagy az erre megadott telefonszámon. Meghatározták, hogy melyik településeken lehet átvenni az összekészített csomagokat. Kiszállítási körzet: Balassagyarmat, Érsekvadkert, Kisecset, Kétbodony, Romhány, Bánk, Rétság, Szügy. A megrendelt áru minden pénteken 7 órától kerül kiszállításra.

Maszlik Zoltán szerint a vidéken élők elsősorban a minőségi termékeket keresik, a sajt valódi tejből készüljön, a vajnak széna illata legyen. Lassan, de biztosan változnak a vásárlói szokások a nógrádi vidéken is.

Forrás: Bíró Anna, Nógrád megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

Fitt Lekvár: nem csak jó, de finom is

Kungli Ferenc vállalkozása árutermelő ültetvénynek indult, a működést azonban a kiszámíthatatlanul alakuló felvásárlási árak, valamint …