2020 július 11 - szombat

Pacsai Napi Hírek

Pacsa Magyarország legkisebb városai közé tartozik, nagyságrendileg ezernyolcszázan lakják. Polgármestere, Kelemen Tamás, minden este nyolc órakor jelentkezik Facebook-oldalán, közzéteszi a Pacsai Napi Hírek közleményeit és a másnapi teendőket. A napi híradást szinte az egész város figyelemmel kíséri.

Sokan a Pacsa környéki falvakból is figyelik a menetrendszerű híradást, hiszen a település térségi központ, s a környező falvakból is ide járnak az emberek gyógyszertárba, bevásárolni vagy dolgozni.

Az önkormányzatnál megadott telefonszámokon reggel kell eljuttatni a lakossági igényeket, ehhez igazítják az ebédkiszállítást az időseknél, illetve az óvodásoknál, bölcsődéseknél, amennyiben azt a családok kérik. Naponta háromszor történik egyeztetés a helyi gyógyszertárral a szükséges gyógyszerek kiszállításáról, az intézményvezetőkkel igyekeznek a településünkön élők életét úgy megszervezni, hogy keveseknek kelljen elhagyniuk az otthonukat.

Gondoskodnak arról, hogy akik dolgoznak, azoknak legyenek védőeszközeik. Öt Zala megyei kisváros, Letenye, Zalakaros, Zalalövő, Zalaszentgrót és Pacsa polgármestere zártláncú veszélyhelyzeti csoportot hozott létre a világhálón, ezen keresztül naponta egyeztetnek, adják át a védekezés tapasztalatait.

Forrás: Kaj István, Zala megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

Fitt Lekvár: nem csak jó, de finom is

Kungli Ferenc vállalkozása árutermelő ültetvénynek indult, a működést azonban a kiszámíthatatlanul alakuló felvásárlási árak, valamint …