2021 január 28 - csütörtök

Fertőtlenítőszer osztás

A Dél-Békés Mentőcsoport Katasztrófavédelmi Alapítvány célja, hogy segítse az emberi élet-, az állat- és a vagyonmentést és a természeti környezet védelmét a mezőkovácsházi és az orosházi járások területén. Most a járvány elleni védekezésben sem tétlenkednek.

Az alapítvány folyamatosan részt vesz a járvány elleni védekezésben, segítve a hivatásos szervek, önkormányzatok, egyházak, intézmények, ezáltal a térség minden lakóját a koronavírus negatív hatásaival szembeni küzdelemben. A vészhelyzet kihirdetése óta segítik a lakosságot fertőtlenítőszerrel, arcmaszkkal, közterületek önkéntesek általi fertőtlenítésével.

A szervezet egy honlapon és telefonos kapcsolaton keresztül is támogatja a dél-békési emberek mindennapjait hiteles információkkal, segítve a kommunikációt és a védekezési intézkedéseket. Ennek érdekében a vészhelyzeti intézkedések elején létrehozták a segitunkdelbekes.hu oldalt.

Folyamatosan osztanak több telephelyen DISINFLEX 0,2 százalékos oldatot és arcmaszkot a lakosságnak. 10 liter folyadékot vihetnek el fejenként az emberek, az idősebb korosztály védelmének érdekében 8 órától 12 óráig a 65 év felettiek, 12 órától 16 óráig a 65 év alattiak. A megfelelő minőségű – sérülésmentes, kívül-belül tiszta, jól záródó kupakkal ellátott – edényről az igénylőnek kell gondoskodnia.

Azonban nem áll meg itt a segítségnyújtásuk, Orosházán már két alkalommal járták be a forgalmasabb közterületeket az alapítvány önkéntesei, fertőtlenítették a város köztereit, padokat, a piaci árusító helyeket és buszmegállókat is.

Forrás: Brlázs Róbert, Békés megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

Főmenü – új gasztroműsor indul Széll Tamással és Anger Zsolttal

Karácsony másnapján indul a Főmenü, a Duna Televízió vadonatúj gasztroműsora. December 26-tól szombatonként 17 órától …