2021 március 7 - vasárnap

Jász-Nagykun-Szolnok megye kosarában Lilla mézei

Kun Lilla kisgyermekes, fiatal tanyagazda, méhegészségügyi felelős és méhészmesterként segíti a Jász-Nagykun-Szolnok megyében tevékenykedő méhészeket. Elméleti és gyakorlati szakmai tapasztalatainak átadásával kiemelkedő tevékenységet végez a térségben.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei méhész 2010-ben kezdett el megismerkedni a méhek csodálatos világával. Jelenleg 80 családos méhészettel rendelkezik, a bázisa Mezőtúr külterületén található. Rakodó kaptáraival minden évben különböző virágzó növényekre vándorol. Kiemelt előnyt élvez a repertoárjában a repce, az akác, az ámor, a vaddohány és a napraforgó növények.

2017-ben megálmodta a Lilla Méz termékcsoportot, amelynek mottója „A szeretet, egészség kis üvegcsébe zárva”. Különleges terméke az ámor méz, amely dekor üvegbe kerülve jut a boltok polcaira. A jellegzetes aromás méz magas vitamintartalommal és szíverősítő hatással bír. A hungarikumként nyilvántartott akácméz szintén kihagyhatatlan tagja a szortimentjének. Újabban propolisz tinktúra és méhviaszgyertya előállításával is próbálkozik.

A Termelői Kosár kiváló lehetőséget biztosít számára, hogy a termékeit szélesebb körben, online úton is tudja értékesíteni.

Forrás: Barancsi Ágnes, Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

Éltessük a helyit, éltessük az igazit!

Október 2. és 4. között rendezik meg a XII. Őszi Helyi Termék Ünnepet Kecskeméten a …