2020 november 30 - hétfő

Az egészségesebb táplálkozás (h)alapja

A Szeged közelében fekvő Fehértó, egy különleges, 90 éve működő tórendszert jelent, ahol a SzegedFish Kft. tevékenykedik és látja el hallal az egész dél-alföldi régiót, illetve exportál halat Európa több országába. Az itt tenyésztett halak elfogyasztása, segít az egészséges táplálkozás megvalósításában.

A SzegedFish Kft. tógazdasági haltermeléssel foglalkozik, amely egy 1930-ban alapított, 2100 hektáron kiépült, halas tavi területtel rendelkezik. A földrajzi és környezeti adottságoknak köszönhetően, az itt megtermelt, felnevelt halak, kiváló bel tartalmi tulajdonságokkal rendelkeznek.

A körtöltéses halastavakban, a HACCP Élelmiszerbiztonsági rendszer alapján, szigorúan ellenőrzött technológia szerint, szegedi tükörpontyot, fehér busát, amurt, csukát, süllőt és harcsát termelnek. Az éves haltermelés 1800 tonna. Előállítanak bel- és külpiaci értékesítésre ivadékot, tenyész-, sport- (horgász) és étkezési halakat. A társaság az ország halellátásában betöltött szerepe mellett fontos feladatot lát el a természetvédelem, a vízgazdálkodás és az intenzív agrárgazdálkodás összekapcsolásában. A tórendszer a Pusztaszeri Tájvédelmi körzet részeként a NATURA 2000 hatálya alá tartozik, ezen belül a Fehértói tavak nagy részére a vizes élőhelyeket szabályozó, Ramsari Szerződés előírásai is vonatkoznak.

Forrás: szegedfish.hu

Share Button

Olvasson tovább

Átalakulóban a világ: utazás a fenntartható jövő felé

„Átalakulóban a világ: utazás a fenntartható jövő felé” címmel tartotta 10 éves ünnepi tanácskozását a …