2020 július 11 - szombat

A sertéságazatban nem csak a koronavírus-járvány okoz gondot

A gádorosi székhelyű FirstFarms Hungary Kft. a hazai sertéságazat egyik meghatározó szereplője. Ők az a vállalkozás, ahol a dán pénzügyi és szakmai befektetők és a sertéstenyésztésben világszínvonalú gyakorlati technika találkozott egy innovatív magyar csapattal.

A járványok elleni védekezésben komoly tapasztalatokkal rendelkezik a vállalkozás, hiszen a sertéspestis már a koronavírus előtt biztonsági intézkedések bevezetésére kényszerítette őket.  A védekezés állandó kihívást jelent a vállalkozásnak, ezért 100 milliós beruházást hajtottak végre, amely hosszú távon garantálja a magas szintű biztonságot.

A dolgozóknak belépésük előtt a kerítésen kívül felállított konténerekben zuhanyzás után teljesen át kell öltözniük. A kapun belül több fertőtlenítő zsilipet alakítottak ki, hogy az afrikai sertéspestis a telepen belül se tudjon terjedni. Ezeket a szigorú járványügyi intézkedéseket kellett kiegészíteni a koronavírus-járvány következtében szükségessé vált intézkedésekkel.

Március eleje óta az irodai személyzet otthonról dolgozik, a központban egy ügyeletes tartózkodik feladata kezelni a postaforgalmat és az áruátvételt. A telepen kettéosztották a rendelkezésre álló létszámot, a korábbi 8 órában működő műszak a szükséges pihenőidők figyelembevételével 12 órás lett, így egy csapat mindig otthon van, hogy koronavírus-fertőzés esetén legyen mobilizálható személyzet.

A FirstFarms Hungary Kft-nek a sertés ágazattal együtt, a koronavírus mellett a sertéspestissel is meg kell küzdenie, de csak így garantálható a fogyasztók sertéshússal történő biztonságos ellátása.

Forrás: Brlázs Róbert, Békés megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

Fitt Lekvár: nem csak jó, de finom is

Kungli Ferenc vállalkozása árutermelő ültetvénynek indult, a működést azonban a kiszámíthatatlanul alakuló felvásárlási árak, valamint …