2020 július 11 - szombat

Díjnyertes száraztészta Orosházáról

Asztalosné Szilágyi Julianna száraztészta-készítő a Békés megyei Orosházán él és dolgozik. Élelmiszeripari tevékenységét 1990-ben kezdte és jelenleg is ebben tevékenykedik. 8 és 4 tojásos, 250 és 500 grammos kiszerelésben készülő termékei elérhetőek a www.termeloikosar.hu portálon keresztül.

A szakmát édesanyjától, Orosháza első „tésztás nénijétől” tanulta, aki 1976-tól egészen nyugdíjazásáig végezte ezt a szép, de fáradtságos foglalkozást. Igazi családi vállalkozás az övék, ahol férjével dolgozik együtt kis műhelyükben. Kezdetekben kézi erővel készítették a tésztát, majd kisgépek vásárlásával modernizálták a termelési folyamatot, ezáltal színesítve a kínálatot. Termékei 8 és 4 tojásos, 250 és 500 grammos kiszerelésben készülnek. Jelenleg közel 30-féle termékkel látja el a helyi és környékbeli üzleteket. Mindemellett szívesen részt vesz a megyei vásárokon és kiállításokon, ahol mindig igyekszik a legszebb stand díját is elnyerni.

Kis házi műhelyében 2001-től HACCP rendszernek megfelelően folyik a termelés, 2015 óta pedig minden 8 tojásos terméke a “Magyar Kézműves Remek” megkülönböztető címre jogosult. 2016-ban a 8 tojásos lebbencs, illetve rostás tarhonya termékei a “Hagyományok-Ízek-Régiók” (HÍR) védjegyet szerezték meg.

Az elmúlt 30 szakmában töltött év arra kötelezi, hogy termékeivel továbbra is a vásárlók megelégedését szolgálja. Vállalkozása jelszava: „Minőség – szolid ár!”

Forrás: Brlázs Róbert, Békés megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

Fitt Lekvár: nem csak jó, de finom is

Kungli Ferenc vállalkozása árutermelő ültetvénynek indult, a működést azonban a kiszámíthatatlanul alakuló felvásárlási árak, valamint …