2020 július 11 - szombat

Palóckosár: Nyugat-Nógrád kincsei

Szinte elsőként regisztrált a termeloikosar.hu ingyenes oldalán a Palóckosár, ami azért jött létre, hogy a nyugat-nógrádi kistermelők portékái minél több család asztalára eljussanak.

A Palóckosár azonban nem csak piac, hanem egy védjegy is, mely szigorú minőségbiztosítási eljárás jelent. Azok a termékek, melyeket itt meg lehet vásárolni, kivétel nélkül a Börzsöny, a Cserhát és az Ipoly-völgye családi gazdaságaiból származik. Finom, eredeti és lekövethető! 

Nógrád megye Magyarország egyik legszebb tája, az itt élő emberek pedig hűek hagyományaikhoz, értékeikhez és természetesen gasztronómiájukhoz. Éppen ezért minden egyes termék a nógrádi vidék fennmaradását, értékeink megőrzését és munkahelyteremtés is jelent, mert a Palóckosárban a legapróbb családi gazdaságok is lehetőséget kapnak termékeik bemutatására és értékesítésére.

A Palóckosár Egyesület termelői közösség tagjai kizárólag kistermelők és családi gazdaságok, amelyek helyi alapanyagokból egészséges és magas minőségű termékeket állítanak elő. A termelők legtöbbje megtalálható az interneten is, a termékek köre pedig folyamatosan bővül. 

Forrás: Bíró Anna, MNVH Nógrád megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

Fitt Lekvár: nem csak jó, de finom is

Kungli Ferenc vállalkozása árutermelő ültetvénynek indult, a működést azonban a kiszámíthatatlanul alakuló felvásárlási árak, valamint …