2020 július 11 - szombat

Megújult a művelődési ház Székkutason

A Székkutas központjában fekvő Murgács Kálmán Művelődési Ház a község legfontosabb közösségi intézménye, melyet 2012 óta – többek között a Vidékfejlesztési Program támogatásának köszönhetően – két ütemben is fejlesztettek.

Egy kistelepülés életében kiemelt fontosságú a helyi művelődési ház és annak állapota. Így van ez Székkutas Község esetében is; a Murgács Kálmán Művelődési Ház fejlesztése 2012-ben indult el, először Területi Operatív Program és Belügyminisztérium támogatásával. Majd 2018-ban, a Vidékfejlesztési Program, „A településképet maghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítése” tárgyú pályázat támogatásának köszönhetően. A közel 100 millió forint összértékű fejlesztések eredményeképpen teljesen megújult az épület és környéke, jelentős energetikai fejlesztést hajtottak végre, beleértve egy 8 kW névleges teljesítményű napelemes rendszer telepítését is. A fejlesztések által az épület fenntartási költségei jelentősen csökkentek és a modernizált épület adta lehetőségeket kihasználva számos közösségi és kulturális program valósulhat meg.

Forrás: Szél István polgármester

Share Button

Olvasson tovább

Fitt Lekvár: nem csak jó, de finom is

Kungli Ferenc vállalkozása árutermelő ültetvénynek indult, a működést azonban a kiszámíthatatlanul alakuló felvásárlási árak, valamint …