2020 július 11 - szombat
dav

Befőzde, a hagyományos praktikák tárháza

Rácz Erika és Fóris József a Csongrád megyei Mindszent külterületén lévő tanyájukon gazdálkodnak, és hagyományos technológiával, a nagyanyáink receptjei alapján készítenek többféle lekvárt, szörpöt, pástétomokat és gyógynövényes cseppeket. 

A Befőzde “márka”, mint elnevezés, a régi, hagyományos befőzési eljárások, praktikák használatára utal, mely Rácz Erika és Fóris József tevékenységét jellemzi. Termékeik készítését 2012-ben kezdték meg, azóta találkoznak velük a vásárlók a Csongrád megyei piacokon, vásárokon, gazdanapokon. Örömmel értesültek arról, hogy létrejött a termelői kosár oldal, ahová regisztráltak is és ezen keresztül még többen kaphatnak információkat termékeikről, melyek száma az elmúlt években folyamatosan bővült. Ma már előállítanak alacsony cukortartalmú, mesterséges édesítőszer, tartósítószer, ízfokozó, és színezékmentes termékeket, mintegy nyolcféle szörpöt, frissen préselt bodzabogyó italt, háromfajta lekvárt, hatféle zselét, pástétomokat, csatnikat, és különféle gyógynövényes cseppeket is. A szezonban napi használatban van a kemence, a rézüst, és a hagyományos fatüzelésű üst is. Valamennyi termék kézzel készül, ami garantálja a magas beltartalmi és minőségi értékeket, ízeket, zamatokat.

További információ: www.befozde.com

Forrás: Benkő Zsolt, Csongrád megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

Fitt Lekvár: nem csak jó, de finom is

Kungli Ferenc vállalkozása árutermelő ültetvénynek indult, a működést azonban a kiszámíthatatlanul alakuló felvásárlási árak, valamint …