2020 július 11 - szombat

PaprikaMolnár: ahol a paprika szenvedély

A PaprikaMolnár-féle fűszerpaprika feldolgozóüzem és múzeum a déli határ mentén, Röszke külterületén található. Nem csak aktív termelők, felvásárlók és feldolgozók egyben, de szenvedélyük a fűszerpaprika-termelés és -feldolgozás hagyományainak, történetének bemutatása is. A cég termékeivel a Termelői Kosáron keresztül is megismerkedhet.

A Paprika Molnár Kft. főtevékenysége a fűszerpaprika-termelés, termeltetés, feldolgozás, szárítás, őrlés, fűszerkeverékek gyártása, és csomagolása. Mindezen tevékenységek mellett létrehoztak a fűszerpaprika-termelés és -feldolgozás hagyományait bemutató múzeumot. 

A PaprikaMolnár termékei között megtalálhatóak édes és csípős fűszerpaprika-őrlemények, magolajak, pelyhek, füstölt paprikák, paprikás fűszer sók és fűszerkeverékek, zöldség – szárítmány keverékek, ételízesítők sóval és só nélkül, valamint paprikás ajándéktárgyak is. Paprika & Chili blogjukban  hetente bejegyzéseket írnak a paprikáról: a termesztésről, feldolgozásról, fajtákról, értékekről, receptekről és sok minden másról, ami egy kicsit is a paprikához köthető, mindezt irodalmi, néprajzi, történelmi, helytörténeti aspektusból.

További információ: https://www.paprikamolnar.hu/

Forrás: Benkő Zsolt, Csongrád-Csanád megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

Fitt Lekvár: nem csak jó, de finom is

Kungli Ferenc vállalkozása árutermelő ültetvénynek indult, a működést azonban a kiszámíthatatlanul alakuló felvásárlási árak, valamint …