2020 július 11 - szombat

Jász-Nagykun-Szolnok megye kosarában Lilla Mézei

Kun Lilla, a kisgyermekes, fiatal tanyagazda hölgy méhegészségügyi felelősként és méhészmesterként segíti a Jász-Nagykun-Szolnok megyében tevékenykedő méhészeket. Elméleti és gyakorlati tapasztalatainak átadásával kiemelkedő tevékenységet végez a térségben. 

Kun Lilla 2010-ben kezdett el megismerkedni a méhek csodálatos világával. Jelenleg 80 családos méhészettel rendelkezik, a bázisa Mezőtúr külterületén található. Rakodó kaptáraival minden évben különböző virágzó növényekre vándorol. Kiemelt előnyt élvez a repertoárjában a repce, akác, ámor, vaddohány és a napraforgó növények. 2017-ben megálmodta a Lilla Méz termékcsoportot, melynek mottója: „A szeretet, egészség kis üvegcsébe zárva”. Különleges terméke az ámor méz, mely izgalmas megjelenésű üvegben jut el a boltok polcaira. A jellegzetes aromás méz magas vitamintartalommal és szíverősítő hatással bír. A hungarikumként nyilvántartott akácméz szintén kihagyhatatlan tagja a szortimentjének. A méhészhölgy újabban propolisz tinktúra és méhviaszgyertya előállításával is kísérletezik. A Termelői Kosár kiváló lehetőséget biztosít számára, hogy a termékeit szélesebb körben is ismertebbé tudja tenni.

Forrás: Dr. Barancsi Ágnes, Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

Fitt Lekvár: nem csak jó, de finom is

Kungli Ferenc vállalkozása árutermelő ültetvénynek indult, a működést azonban a kiszámíthatatlanul alakuló felvásárlási árak, valamint …